Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’u Hapis Bile Durduramadı: 163 Milyonluk Bitcoin Transferi!

Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon ve Luna Foundation Guard’ın (LFG) kontrolü altındaki bir cüzdandan başka bir adrese 5.292 Bitcoin (BTC) aktarıldı.

Karadağ’da hapis yatan Terra çöküşünün sorumlusu Do Kwon ile ilişkisi olduğu bilinen cüzdanda dikkat çeken bir hareketlilik yaşandı. Do Kwon ve Luna Foundation Guard tarafından yönetilen bir cüzdandan 163 milyon dolar değerindeki 5.292 BTC bilinmeyen bir adrese taşındı.

Söz konusu işlemin parmaklıklar arkasındaki Do Kwon tarafından gerçekleştirilemeyeceği göz önünde alındığında transferin Do Kwon’un talimatı doğrultusunda bağlantılı kişi veya kişilerce yapılmış olabileceği düşünülüyor.

Do Kwon geçtiğimiz süreçte de milyonlarca dolar değerinde kripto parayı farklı cüzdanlara taşımış ve nakde dönüştürmüş hatta Sırbistan’da bir Bitcoin ATM’si kullanarak para çekim işlemi yapmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 2023 yılının başlarında yaptığı bir açıklamada, Terraform Labs ve Do Kwon tarafından şirkete ait 10 binden fazla BTC’nin geçtiğimiz yıl soğuk bir cüzdana çekildiğini bildirmişti.

Do Kwon kısa bir süre önce Karadağ mahkemesi tarafından evrakta sahtecilik suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!