Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yasaları Çiğnediler Dedi: Batık Kripto Platformu ve CEO’ya Dava Açılabilir!

İflas eden kripto para şirketi Celsius Network (CEL) ve eski CEO’sunun müşterilerini kandırmak suretiyle CFTC kurallarını ihlal ettiği açıklandı.

Bloomberg tarafından sunulan konuya aşina kaynaklara dayandırılan bir haberde, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) müfettişleri Celsius Network ve eski CEO’su Alex Mashinsky‘nin yatırımcıları yanıltmak suretiyle kuralları ihlal ettiğini belirtti.

Batık kripto para platformu Celsius hakkında incelemesini tamamlayan müfettişler, regülatör kuruma kayıt olmaması sebebiyle şirketin ve CEO’nun yasaları çiğnediğini dile getirdi.

Yapılan açıklamada özellikle yatırımcılara olası riskler ve şirket işleyişi hakkında yanıltıcı beyanlarda bulunan Celsius ve CEO  Mashinsky’yi hedef gösteren müfettişler, bu ihlallerin firma iflasından önce hat safhada olduğunu vurguladı.

ABD mahkemesi tarafından atanan bir müfettişin şu ifadeleri dikkat çekti:

Celsius’un müşterilerine tanımladığı sözleşmeden, onların kripto paralarıyla aldığı risklere kadar söylemleriyle yaptıkları arasında önemli farklılıklar vardı.

Konuya aşina kişilerin ifadesine göre CFTC komisyon üyelerinin çoğunluğu bu ihlal durumunu onaylarsa düzenleyici kurum bu ay içerisinde Celsius cephesine federal mahkeme aracılığıyla dava açabilir.

Mayıs ayında Celsius Network’ün geriye kalan varlıklarını satın almak için yapılan açık artırmayı kripto para yatırım konsorsiyumu Fahrenheit kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!