Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA Kurucusu Do Kwon’un Kefalet Kararı İptal Edildi!

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un kabul edilen 436 bin dolarlık kefaleti Karadağ Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre büyük bir çöküşle birlikte kripto para sektörüne milyarlarca dolar değerinde zarar veren Terra kurucusu Do Kwon’un 436 bin dolar değerindeki kefaleti iptal edildi. Karadağ’da bir yüksek mahkeme tarafından 24 Mayıs günü çıkan karar doğrultusunda, alt mahkeme tarafından kabul gören kefalet anlaşması geçersiz kılındı.

Öte yandan bir mahkeme sözcüsünün Bloomberg’e verdiği ifadeye göre alt mahkemenin, yüksek mahkeme tarafından atılan bu adımı dikkate alarak durumu netliğe kavuşturması gerekecek.

Bu doğrultuda Do Kwon, yeni bir karar çıkana kadar ya da başka bir ülkeye iadesi gerçekleşene kadar hapiste beklemeye devam edecek. Söz konusu kefalet iptal kararı, aynı kefalet sürecinden faydalanan Kwon’un arkadaşı Han Chang-Joon içinde uygulandı.

Kwon ve arkadaşı Joon Karadağ tarafından sahte belge ve pasaport kullanarak ülkeden kaçma girişimi nedeniyle 5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Bu yargılama sürecinin Terra ile doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor. Kwon hakkında nihai kararın tartışılacağı cezai davanın 16 Haziran tarihinde başlaması planlanıyor.

Öte yandan milyar dolarlık çöküşün detaylarını incelemek ve daha sert bir yargılama sürecini başlatmak isteyen ABD ve Güney Kore, Kwon’un bir an önce iade edilmesini talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!