Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNC İçin Beklenen Resmi Karar Çıktı! Menkul Kıymet Mi?

Güney Kore mahkemesi, Terra çöküşünün ardından LUNA Classic (LUNC) olarak yeniden adlandırılan token’ın bir menkul kıymet olduğu iddialarını reddetti.

Yerel bir ajans 23 Nisan tarihinde yayınladığı haberde, Güney Kore mahkemesinin savcıların LUNC’un menkul kıymet olduğuna dair iddiaları reddettiğini aktardı. Kararın, mevcut durumda menkul kıymet yasalarını ihlalle suçlanan yatırımcıların ve personellerin soruşturmalarını çıkmaza sokabileceği belirtildi.

Terra kurucularından Daniel Shin’in eşi Hyun Seong Shin’in varlıklarına ihtiyatı tedbir konulmasına yönelik savcılık talebine karşılık verilen kararda, LUNC’un Sermaye Piyasaları Kanunu’nda düzenlenen bir finansal yatırım ürünü olarak görmenin zor olduğu ifade edildi. Kore mahkemesinin geçmiş kripto para davalarında da benzer kararlara imza attığına dikkat çekildi.

Daniel Shin’in avukatı, verilen karara atıfta bulunarak davaya dahil olan diğer aktörler hakkında verilen tutuklama taleplerinin iptal edilmesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Seul Bölge Savcılığı, Daniel Shin ve yedi Terraform çalışanının toplamda 160 milyon dolar değerindeki varlığına haksız yollardan elde edilmiş kazanç teşkil ettiği iddiasıyla el koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!