Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Terra Çalışanlarına 160 Milyon Dolarlık Darbe: El Kondu!

Güney Kore, Terra (LUNA) kurucu ortağı Daniel Shin’in de aralarında bulunduğu sekiz Terraform Labs çalışanının 160 milyon dolarlık varlığına el koydu.

Yerel bir ajansın 3 Nisan tarihinde yayınladığı habere göre Güney Kore Seul Bölge Savcılığı, Terra çöküşüyle bağlantılı olduğu bilinen kurucu ortak Daniel Shin ve yedi diğer şirket çalışanının haksız kazançlarının geri alınması amacıyla çoğunluğu gayrimenkul olmak üzere 160 milyon dolarlık varlığa el koydu.

Savcılık ayrıca Shin haricindeki yedi çalışanın toplam haksız kazancının 128,4 milyon dolar olduğunu ortaya koyarken ele geçirilen toplam tutarın şu an için 86 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Savcıların ele geçirdiği varlıklar arasında sırasıyla 60 milyon dolar ve 31 milyon dolar değerinde Terra eski Başkan Yardımcısı Kim Mo ve isimsiz bir yöneticiye ait mülklerin de bulunduğu belirtildi.

Yetkililer, şüphelilerin durumunun araştırıldığını ve suç gelirlerini geri alarak zararları tazmin etmek için mevcut varlıklarına el koyulmasının planladığını belirtti.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Daniel Shin hakkında mahkemeye verilen tutuklama emri Yargıç Hong Jin-Pyo tarafından reddedilmişti.

Öte yandan Terraform CEO’su Do Kwon ise aylarca süren kovalamacanın ardından geçtiğimiz haftalarda Karadağ’da yakalanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!