Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Tutuklanan Terra LUNA Kurucusu Do Kwon’a Dolandırıcılık Suçlaması

ABD’li savcılar aylardır süren kovalamacanın ardından Karadağ’da yakalanan Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulundu.

Savcı Damian Williams tarafından Karadağ’da gerçekleşen tutuklamadan saatler sonra imzalanan bir mahkeme dosyasına göre New York federal savcıları, CEO Do Kwon’a sekiz farklı suçlama yöneltti. Suçlamalar arasında emtia ve menkul kıymet dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılık, dolandırıcılık amacıyla komplo kurmak ve piyasa manipülasyonu amacıyla komplo kurmak yer aldı.

ABD’li savcılar, Do Kwon’un geçmişte yanlış ve yanıltıcı beyanlar içeren bir röportajının New York’un güney bölgesinde ve diğer bölgelerde yayınlanmasını öne sürerek yargı hakkına sahip olduklarını iddia etti. Bunun yanı sıra birçok röportaj ve gönderi de suç delili kapsamında kullanıldı.

Suçlamalar arasında Do Kwon’un TerraForm Labs ile beraber TerraUSD’nin (UST) fiyat istikrarını sağlayan algoritmik mekanizmanın içeriği ve etkinliği ile ilgili yanıltıcı ve yanlış beyanlarda bulunarak dolandırıcılığı kabul ettiği de yer aldı.

Dosyada ayrıca Do Kwon’un UST‘nin piyasa fiyatını manipüle etme konusunda ABD merkezli bir ticaret ve yatırım firması temsilcileri ile görüştüğü de iddia edildi. Söz konusu şirketin Jump Crypto olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan bir sözcü CoinDesk’e yaptığı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Do Kwon’un ABD’ye iadesini talep edeceğini doğruladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!