Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mysten Labs ve FTX’den 96 Milyon Dolarlık Hisse ve Token İçin Anlaşma

Sui Blockchain’inin (SUI) geliştirici ekibi Mysten Labs, iflas eden kripto para borsası FTX’ten aldığı 101 milyon dolarlık yatırım karşılığı verdiği hakları 95 milyon dolara geri alacak.

FTX 22 Mart tarihinde Delaware Mahkemesi’ne verdiği beyanda, Mysten Labs ile karşılıklı alacaklarının feshedilmesini kararlaştıran bir anlaşmayı mahkemenin kararına sundu.

Anlaşmaya göre Mysten Labs, geçtiğimiz yılın eylül ayında FTX’ten aldığı 101 milyon dolarlık fonun 96,3 milyon dolarını iade etmesinin karşılığında borsaya verdiği 570 bin imtiyazlı hisse senedini ve henüz piyasaya sürülmemiş SUI token’dan 890 milyon adet satın alma hakkını geri alacak.

Mysten Labs’in 96,3 milyon dolara geri alacağı yatırımın 95,3 milyon dolarlık kısmını hisse senetleri oluştururken 1 milyon dolarlık kısmını ise SUI tokenlar oluşturuyor.

Beyanda, FTX alacaklılarının Mysten Labs’teki varlıklarını diğer şirketlere de teklif ettiği ancak tekliflerin karşılıklı olarak incelendiğinde en verimli teklifi MystenLabs’in yaptığının görüldüğü aktarıldı. Mysten Labs’in yaptığı teklifin, hisse senetlerine ödenen tutarın %95’inin token varantlarına ödenen tutarın ise %100’ünün geri verilmesi üzerine olduğunun altı çizildi.

FTX CEO’su Jhon J. Ray’in iflas eden kripto para borsasını kurtarma çalışmaları kapsamında yürütülen anlaşmada, mahkeme kararı verilene ve satış işlemi kesinleşene kadar FTX’in mevcut varlıklar için başka şirketlerden de teklif almaya devam edebileceği belirtildi.

İflas eden kripto para borsası aynı gün verdiği bir başka beyanda da Bahamalar merkezli bir hedge fonuna yaptığı başlangıç yatırımını geri alma anlaşmasını mahkemenin onayına sunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!