Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Macaristan Merkez Bankası Başkanı, Ülkeye ve AB’ye Kripto Yasağı Çağrısında Bulundu

Macaristan Merkez Bankası Başkanı György Matolcsy, ülkeyi ve Avrupa Birliği’ni (AB) kripto para madenciliğini ve ticaretini yasaklamaya çağırdı.

Başkan György Matolcsy, 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısında ülkeyi kripto para birimleri üzerinde bariz bir yasak uygulamaya davet etti. Ayrıca toplantıda Avrupa Birliği‘ne de seslenen Matolcsy, bu konuda birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çin‘in geçen eylül ayında tüm kripto para birimi faaliyetlerini yasa dışı ilan ettiğine ve geçtiğimiz ay Rusya Merkez Bankası‘nın kripto para ticareti ve madenciliğini yasaklamayı önerdiğine değinen Matolcsy, Rusya’nın bu teklifine tamamen katıldığını söyledi.

Ayrıca kıdemli AB düzenleyicisinin bitcoin üretmek için kullanılan madencilik yönteminin AB tarafından yasaklanması gerektiği görüşüne katıldığını belirten Matolcsy;

Kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetlere hizmet edebileceği ve finansal piramitler oluşturma eğiliminde olduğu açıktır. Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin sahip olduğu büyüme ve piyasa değerinin gelecekte yükseleceğine dair spekülatif talebe dayalı olduğu ve bu durumun da bir balon etkisi yarattığı konusunda haklıdır.

dedi.

Yeni finansal piramitlerin ve balonların oluşmasının önlenmesi için AB’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Matolcsy, AB vatandaşlarının ve şirketlerinin düzenleyiciler tarafından takip edilerek yurt dışında kripto para birimlerine sahip olmasına izin verilebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!