Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PancakeSwap İran’daki Kullanıcılara Erişim Engeli Getirebilir

Yerel basında çıkan haberlere göre merkeziyetsiz kripto para borsalarından PancakeSwap, önümüzdeki ay itibaren platforma İran’dan erişmeye çalışan kullanıcılara kısıtlama getirecek.

Yerel kripto para topluluklarından CryptoClub tarafından aktarılanlara göre PancakeSwap, 9 Mart 2022 tarihi itibarıyla bazı ülkelerdeki kullanıcılara erişim engeli getirmeyi planlıyor.

Erişim engelinin İran’ın yanı sıra Belarus’u, Küba’yı, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ni, Irak’ı, Kuzey Kore’yi, Sudan’ı, Suriye’yi, Zimbabve’yi ve bunlara ek olarak Kırım’ı kapsaması bekleniyor.

Kullanıcılara BEP-20 tokenları ile merkeziyetsiz şekilde işlem yapma imkanı sunan PancakeSwap; halihazırda Binance Smart Chain ekosisteminin en büyük merkeziyetsiz borsası olarak gösteriliyor. PancakeSwap, toplamda 13.2 milyar dolarlık varlığın tutulduğu ekosistemde 4.8 milyar dolarlık pay sahibi.

Belli başlı ülkelerdeki IP adreslerine erişim engeli getirmek, özellikle merkezi bir şekilde yönetilen borsaların sıkça başvurduğu bir yöntem olsa da bu, merkeziyetsiz borsalar arasında yaygın bir uygulama değil. Fakat bir diğer merkeziyetsiz borsa olan 1inch’in de ABD’deki kullanıcılara erişim engeli getirdiği biliniyor.

PancakeSwap ekibi, İran’daki kullanıcılara bir engel getirilip getirilmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!