Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası, Hükümeti Kripto Paralara Karşı Uyarıyor

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, merkez bankası olarak kripto paralara karşı tavırlarını koruduklarını ve hükümeti bunların riskleri konusunda ikna etmeye çalışacaklarını açıkladı.

Kripto paraların artılarının ve eksilerinin tartışılmaya devam ettiği Rusya’da merkez bankası, hükümeti bunların risk teşkil ettiği konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Elvira Nabiullina, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Hükümetin, sunduğumuz argümanları daha detaylı incelemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada çok ciddi riskler görüyoruz.” dedi.

Maliye Bakanlığı, kripto paralara getirilecek bir yasal düzenlemenin faydalı olabileceğini düşünse de bu görüş, Merkez Bankası cephesinde yankı bulmuyor.

Merkez Bankası Başkanı, kripto paraların özellikle finansal istikrar bakımından risk barındırdığını söyleyip, “Maliye Bakanlığı kripto paraları düzenlemenin getireceği avantajlardan bahsetse de biz bunu kafa karıştırıcı buluyoruz. Asıl kafa karıştırıcı olansa Maliye Bakanlığının, bizim bahsettiğimiz risklerle ilgili bir yanıt vermemiş olması.” dedi.

Kripto para piyasasına getirilecek yasal bir düzenlemenin, vergi gelirlerini artırabileceği düşünülse de, Nabiullina böyle bir düzenlemenin eksilerinin artılarına ağır bastığını düşünüyor.

Merkez Bankası Başkanı’nın açıklaması, “Kripto paraları yasallaştırarak daha fazla vergi toplanabileceği düşüncesi bence kripto paralarla yapılabilecek yasa dışı işlemleri ve bunun vergi kaçakçılığına yol açabileceğini göz ardı etmek demektir.” şeklinde oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!