Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilerin Yeni Gözdesi: İskandinavya

Kripto para madenciliği kendine has özellikleri olan bir endüstriydi ve hep öyle kalacak gibi duruyor. Bir ölçüde belli bir kesimin tekeli altına girse de şimdiye kadar pek çok insan madencilikten para kazandı. Ucuz elektrik bulmak ise endüstrinin hala en önemli sorularından biri. Norveç ve İsveç de yarışa tam bu noktada katıldı. İki ülke de madencilerin ilgisini, ucuz elektrikle çekiyor.

Dünya’da çok az ülke, kullanıcılara ucuz ve yenilenebilir enerji sunabiliyor. İskandinav ülkeleri bu konuda öncü, Norveç ve İsveç, hidroelektrik enerjiye ev sahipliği yapan iki ülke.

Norveç ve İsveç, elektrik maliyetlerinde diğer ülkelere göre %11-19 daha ucuz

Elektrik maliyetlerindeki bu ucuzluk kripto para madencilerinin oldukça dikkatini çekiyor ve iki ülkenin gelecekteki yönünü çizme adına da önemli rol oynayacak gibi duruyor.

İsveç’teki Vattanfall ve Norveç’teki Statkraft şirketleri, şu an ülkelerde madencilerin elektrik ihtiyaçlarını karşılayan şirketlerden birkaçı.

Uluslararası Madenciler Ucuz Elektrik İstiyor

Norveç ve İsveç’teki ucuz elektrik deniz aşırı ülkelerin de dikkatini çekti. BitFury şirketi İskandinav ülkelere ilgi duyuyor. Çinli şirketler konu hakkında araştırmalara başladı. Bu ülkelerdeki ucuz elektrik bolluğu daha birçok şirketin kararlarını etkileyeceğe benziyor.

Hali hazırda farklı amaçlar için İsviçre’de bir mağazası olan Bitmain şirketi(dünyada lider kripto para madencilik donanımı üreticisi) de Norveç ve İsveç için incelemelerine başladı. Zaten Çin hükümetinin kripto para konusunda aldığı karşı pozisyondan sonra, şirketlerin Çin dışında ülkelere taşınması kaçınılmaz bir sondu. Ve şimdi, Avrupa pek çok açıdan kripto para dünyası için güvenli bir liman haline geliyor.

Bu yönelim nasıl sonuçlanacak zaman gösterecek. Şu an için iki ülke de artan talebi karşılamak adına kendi elektrik şebekelerinde geliştirmeler yapıyor. Avrupa’nın kripto para dünyasının gözünde cazibesinin artmasıyla endüstriye yeni bir soluk geleceğe benziyor. Kıta, kripto parayı yasaklamak yerine yerli ekonomileri geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirme yolunu seçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment