Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Holding’in Yeni Kripto Para Borsası, Ripple’ı Özel Olarak Listeleyecek

Ripple ve onun kripto parası XRP için bir yüksek profilli anlaşma daha kapıda. Japonya finans piyasasının önde gelen kurumlarından biri olarak gösterilen SBI Holding’in yakın gelecekte açmayı planladığı kripto para borsası SBI Virtual Currencies’in, Ripple’ın XRP’sini özel olarak listeleyeceği belirtilirken, borsanın 2019’un 30 Ocak tarihinde yürürlüğe beta versiyonu ile gireceği belirtildi.

Japonya’da ikamet eden bireysel veya kurumsal yatırımcılara en iyi kripto para borsası deneyimini yaşatmak için yola çıkan SBI Holding’in Ripple ile yaptığı bu anlaşma geniş yankı uyandırırken, SBI Holdings’in CEO’su Yoshitaka Kitao’nun Ripple’ın kendisini ve felsefesini hayli beğendiği, önceden de biliniyordu. Konuyla ilgili 2017’nin Ağustos ayında basına konuşan Kitao, o dönemde övgüler yağdırdığı Ripple için şunları söylemişti:

”Sadece keskin ve net bir kullanım alanı olduğu için değil, Ripple aynı zamanda rakiplerine çok daha hızlı, çok daha ucuz ve çok daha iyi ölçeklenebilir bir dijital ürün. Biz, şirket olarak Ripple’ın dijital paralar için global bir standart olacağına can-ı gönülden inanıyoruz.”

Ripple tarafından yayınlananan blog  yazısında da SBI Virtual Currencies isimli borsanın da xRapid ekosistemine katılacağı belirtildi. Ripple’ın gerek Japonya gerekse de dünyanın diğer ülkelerinde uluslar arası ödemeleri çok daha hızlı, güvenilir ve efektif yapma yönünde yoğun çaba sarf ettiği ifade edilirken, konuyla ilgili bir başka bilgi daha verildi.

Buna göre, SBI Holding ve Ripple arasındaki iş birliğinin sonucunda SBI Virtual Currencies borsasında işlem yapacak olan müşteriler, Ripple’ı Bitcoin gibi bir aracıya ihtiyaç duymadan direkt olarak Japon Yeni’ne çevirebilecek ve Japon Yeni ile doğrudan XRP satın alabilecek.

Ripple’ın Araştırma Geliştirme biriminin başkan yardımcısı olan Patrick Griffin, bu haberin XRP’nin vizyonunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

”XRP’nin SBI Virtual Currencies’de birincil para birimi olarak listelenecek olması, onun ne kadar kullanılabilir, efektif ve ölçeklenebilir olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Aynı zamanda, XRP’ye dünya ekonomi piyasasının ne kadar saygı duyduğunun da bir kez daha tescillendiğini görmek gurur verici. Bu gelişme, XRP’nin vizyonunu bir kez daha ortaya koyuyor.”

Merkezi olan yapısı ile birçok kripto paradan felsefik olarak ayrılan Ripple, bu özelliği sebebiyle yoğun eleştriler alırken birçok analist Ripple’ın XRP’sini ‘sözde kripto para’ olarak tanımlamıştı. Buna rağmen, dünya genelinde birçok büyük şirket ile iş birliği yapmaya devam eden Ripple’ın ürünleri, dünyadaki birçok para transferi sorununa kalıcı çözümler getirmeyi amaçlıyor.

Örneğin, daha geçtiğimiz günlerde, Avrupa’nın önemli bankalarından biri olan Santander, kendi mobil uygulamasında Ripple yardımlı para transferi özelliğini kullanılacağını açıklamıştı.

Aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın da, Ripple’ın ödeme sistemini, yeni geliştireceği Apple Pay’de kullanmayı düşündüğü, ekonomi kulislerinde son günlerde sıklıkla konuşulan bir olay olarak karşımıza çıkmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment