Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitfury, Ekibine Eski SEC Komisyon Üyesini Kattı!

Avrupa’nın önde gelen kripto para madencilik firmalarından birisi olan Bitfury Group, kendi büyümesini ve firmanın daha iyi yerlere gelmesini kolaylaştırmak için finans piyasasından iki tecrübeli ismi kendi şirketine kattı.

CoinDesk kaynağının aktardığı habere göre, teknoloji yatırım fonu Korelya Capital’in kurucusu olup Bitfury için 80 milyon dolar toplamayı başaran Antoine Dresch, artık Bitfury’nin yönetim kurulunda bir koltuğa sahip. Söz konusu gelişme özellikle firma içi gelişme açısından önemli olsa da, asıl yenilik diğer bir isim olan Annette Nazareth’ten kaynaklanmakta.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun eski bir üyesi olan Annette Nazareth, artık Bitfury’nin danışmanlar kurulunda yer alıyor. Bitfury CEO’su Valery Vavilov ise yaptığı basın açıklamasında konu hakkında şunları ifade etti:

”Antoine’nin yatırım bankacılığı ve birleşmeler ile satın almalar konusundaki tecrübeleri, Bitfury büyümeye dvam ederken değerli birer varlık olacaktır. Annette ise farklı bir seviyede, güvenilir bir danışman olarak hizmet edecek ve finansal piyasalar ile düzenlemeler konusunda kapsamlı bilgisini paylaşarak Bitfury’e yol gösterip destek olacak.”

İlk isim Dresch, 1997 yılında başlayan uzun kariyeri boyunca bankacılık devi Goldman Sachs bünyesinde ve UBS London ile Morgan Stanley firmalarında da çalıştı. Dresch’in çalıştığı dönemde çok fazla birleşme ve satın alma yapılması da göze çarpan detaylardan birisi.

Nazareth ise 2005 ile 2008 yılı arasındaki süreçte SEC için komisyon üyeliği yaptı ve bunun yanı sıra Davis Polk & Wardwell LLP hukuk firmasında on yıldır ortak olarak görev almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment