Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered Başkanı, Blockchain’in Paranın ve Bankaların Geleceğini Değiştireceğini Düşünüyor

Önde gelen finansal hizmet kurumlarından birisi olan Standard Chartered, bankaların dijital devrimden şimdiden faydalanmaya başlamasına rağmen, bunların aslında buz dağının sadece görünen kısmına eriştiklerini düşünmekte.

Blockchain teknolojisi sadece kripto para birimlerinden ibaret değil ve şimdiden dünyanın bir çok yerinde gerçek birer kullanıma bile ulaştı. Tedarik zinciri takibinden tutun da, sınır ötesi ödemelere ve bankacılık hizmeti bulunmayan bölgelerde bankacılık hizmeti vermeye kadar bir çok alanda blockchain ve kripto para birimlerini görmek mümkün. Bunun yanı sıra dünya devi bir çok firma da şimdiden blockchain, dağıtık defter teknolojisi, yapay zeka, makine öğrenimi gibi teknolojileri kullanmaya başladı ve Standard Chartered da bunlardan bir tanesi.

Bangkok Post‘un haberine göre, kurumun icra kurulu başkanı Bill Winters, kripto para birimlerinin de dahil olduğu bu gibi teknolojilerin,  bankaların hizmet verme şeklini inanılmaz bir şekilde değiştireceğini düşünüyor. Bill yaptığı açıklamada konu hakkında şunları ifade etti:

”Bugün para kazanma yollarımız 20 yıl hatta 10 yıl sonrakinden tamamiyle farklı olacak.”

Banka yakın zamanda kendisinin ilk ”sadece dijital” bankasını Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili’nde piyasaya sürmüştü. Dijital bankacılık hizmetinin müşteriler tarafından ‘çok iyi’ karşılandığını belirten Winters, müşterilerin fiziksel bir şubede yapabildikleri neredeyse bütün işlemleri yapma imkanına sahip olduğunu vurguladı. Dijital sistemlerin insanların oluşturduğu riskleri barındırmadığını da vurgulayan Winters, evrimin gerçekleşmekte olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment