Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT India, Blockchain Denemesi İçin Fintech Firması İle Ortaklık İmzaladı!

20 Kasım tarihinde yapılan basın açıklamasına göre SWIFT India, finansal ürünlerin verimliliğini ve güvenliğini arttırmak amaçlı deneyeceği dağıtık defter teknolojileri için, MonetaGo isimli bir fintech firması ile anlaştı.

SWIFT India kurumu  SWIFT SCRL ve bir kaç adet önemli Hindistan menşeli ve uluslararası bankanın ortak girişiminden ortaya çıkmış bir kurum. Kurumun üyeleri arasında HDFC Bank ve Bank of India da yer alıyor. Platform temel olarak yurt içi piyasa alt yapıları, bankalar ve kurumsal firmalar için mesajlaşma hizmeti sunuyor.

Yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre, MonetaGo’nun finansal hizmetler ağı teknolojisi tabanlı yeni program, standart SWIFT finansal mesajları ile entegre edilecek. Bankalar endüstri düzeyindeki yönetime, güvenliğe ve veri gizliliği gereksinimlerine uygun ortak bir dağıtık defter ağını paylaşacak ve bu sayede finansal ürünlerinin ve finansal prosedürlerin güvenliği ile verimliliği arttırılacak.

SWIFT India CEO’su Kiran Shetty’e göre ise, şirket ticaret sürecini dijitalleştirirken, MonetaGo ise ”çifte finansmanın önlenmesi için dolandırıcılık ve sahtekarlık azaltma çözümlerini sağlayıp, e-way Bill için gerçeklik ve güvenilirlik getirecek.”

‘E-way Bill’ olarak ifade edilen unsur, 50.000 rupi’den fazla (700 dolar) ürünlerin alımı veya satımı için otomatik olarak üretilen e-fatura olarak tanımlanabilir. Hindistan kripto para birimlerine karşı sert bir savaşa girmiş gibi gözükse de, ülke blockchain ve dağıtık defter teknolojileri konusunda her geçen gün yeni gelişmelerle dünya sahnesine çıkmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment