Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin Savaşları: BitPay, Paxos Standard’ı Listeledi

Önde gelen kripto para ödeme ağı sağlayıcılarından BitPay, bugün yaptığı bir duyuru ile ağındaki dükkanların artık Paxos Standard kabul edebileceğini müjdeledi. Şu sıralar yaşanan piyasa düşüşü nedeniyle stabil koinlerin geçtiğimiz tarihlerde yaşattığı ‘furya’ unutulmuş gibi gözükse de, Tether’in yaşattığı korku ve denetimlerinin asılsız olması şüphesi, bir çok yeni stabil koin projesinin ortaya çıkmasına neden olmuştu. PAX ve onunla aynı gün piyasaya çıkan GUSD gibi stabil koin projelerinin bir önemli yanı ise, NYSE regülatörü tarafından denetlenmeleri olarak belirtilebilir.

Geçtiğimiz Ekim ayında yine benzer bir haber ile gündeme gelen BitPay, başka bir yeni stabil koin olan Circle‘ın USD Coin’ini ve Gemini kripto para borsasının GUSD stabil koin’ini listelemişti. Bunun yanı sıra firmanın piyasa hacmine göre dünyanın en büyük ve şüphesiz en ‘popüler’ stabil koin projesi  Tether’i desteklememe kararı da, önemli gelişmelerden birisi olmuştu.

BitPay CEO’su Stephen Pair, yeni listeleme hakkında şunları ifade etti:

”BitPay, blockchain teknolojisi aracılığıyla finansal endüstriyi değiştirmeye oldukça kararlı. Dünya çapındaki müşterilerimize USD endeksli Paxos Standard token’ini kullanarak hızlı ve düşük ücretli işlem yapma olanağı sunarak bu misyonumuzu daha da geliştiriyoruz. Paxos bizim bu konudaki vizyonumuzu paylaşıyor.”

Stabil koin’lerin piyasaya girişi özellikle kripto para ödemesi kabul eden mağazalar ve dükkanlar için gerçekten büyük çaplı bir gelişme oldu ve stabil koin’lerin kullanımı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment