Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devinde Üst Düzey İstifa Şoku!

Dünyanın en büyük kripto para madencilik donanımı üreticilerinden birisi olan ve Avalon cihazlarının da arkasındaki isim olarak bilinen Canaan Creative‘nin üç kurucu ortağından birisi, Çin tabanlı şirketin kurulundan ayrıldı.

30 Ocak tarihinde yayınlanan bir habere göre, Xiangfu Liu artık Hangzhou tabanlı Canaan Creative firmasının yönetici kurulunda yer almayacak ki kendisi aynı konumda 2013 yılından beri hizmet vermekteydi. Konu ile ilgili bir kişinin paylaştığı bilgilere göre Liu hem kripto para üretim firmasındaki günlük yöneticilik rolünden, hem de holding bünyesindeki yönetim kurulundaki yöneticilik rolünden istifa etti ve bunun temel nedeni ise geçtiğimiz yıl Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na yapılan başarısız IPO olarak öne çıkıyor.

Canaan Creative konu hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmasa da, CoinDesk kaynağının aktardığı bilgilere göre Liu özellikle şirketin geleceği hakkındaki genel strateji konusunda oluşan uyumsuzluklar ve görüş farklılıkları yüzünden istifasını verdi. Canaan Creative yönetimi şirketin sadece kripto para madenciliği ve yapay zeka üzerine üretim yapan bir geleceğe sahip olmasını istemekte ve Canaan rakibi Bitmain gibi kendi başına kripto para madenciliği yapmıyor veya herhangi bir kripto para madencilik havuzuna da sahip değil.

Firmanın yönetim kurulu da IPO öncesi istikrarlı bir tablo çizebilmek için şirketin hiçbir şekilde farklı yollar denememesini talep etmek ancak Liu ise madencilik donanımı üreten firmaların, aynı Bitmain gibi madencilik havuzları işletebileceğini ve kendi kripto para madenciliğini yapabileceğini düşünmekte. Liu yöneticilikten istifa etse de, hala Canaan’ın %17.6’lık bir hissesine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment