Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mahkeme, BTC-e Kurucusu Alexander Vinnik’in Suçlamalarını Düşürdü

Ünlü BTC-e işletmecisi Alexander Vinnik‘in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerince açılmış ”sahtekarlık, kara para aklama” gibi suçlardan kaynaklı dosyası, iddialara göre düşürüldü. Vinnik’in avukatı ise davanın zaten davacı tarafından ilk açıldığı anda bile ”dağıldığını” ifade etti.

Dava Düştü

Tass kaynağının aktardığı habere göre, Güney Kıbrıs yetkilileri tarafından Alexander Vinnik’e karşı açılmış dava, düşürüldü. Vinnik’in Güney Kıbrıs tarafından suçlanmasının sebebi ise, şimdi kapalı olan kripto para borsası BTC-e’nin, aslında Kıbrıs’a kayıtlı olmasından kaynaklanıyor. Vinnik’in avukatı Timofei Musatov ise yaptığı bir basın açıklamasında şunları ifade etti:

”Limasol Bölge Mahkemesi tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde görülen duruşmada, şikayetçiler Alexander Vinnik’e karşı yaptıkları dolandırıcılık, kara para aklama ve diğer suçlardan olan davalarını geri çekti.”

Mahkemenin ve şikayetçilerin aldığı karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren avukat, mahkemenin ”sadece resmi bir hamle yapmakla kalmadığını, bunun yanı sıra müvekkilinin dahil olduğu bütün yasal olayların masraflarının ödenmesine de hükmettiğini” aktardı. Davanın zaten ilk günlerinde ”dağıldığını” ifade eden avukat, bu durumun ”şikayetçilerin yasal konumlarının zayıflığını” gösterdiğini ve Alexander Vinnik’e karşı gerçekten bir suçlamaları olmadığını ifade etti.

Vinnik’in bu mahkemesi düşürülmüş olmasına rağmen, ABD ve Yunanistan tarafından açılan diğer mahkemeleri devam etmekte. Bilindiği üzre kendisi geçen yılın 25 Temmuz tarihinde, ABD Adalet Bakanlığını çıkarttığı tutuklama ve arama emrine müteakiben Yunanistan’da tutuklanmıştı ve o tarihten beri yasal mücadele vermeye devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment