Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya’nın Maliye Bakanı: Kripto Para Regülasyonları 2019 Yılının İlk Çeyreğinde Uygulanacak

Malezya‘nın Maliye Bakanı Lim Guan Eng, ICO‘lar ve kripto para birimleri ile kripto para borsaları hakkında bir dizi düzenlemenin, 2019 yılının ilk çeyreğinde devreye gireceğini vurguladı.

Çarşamba günü Kuala Lumpur’da yapılan FinTech 2018 konferansında konuşan bakan, yeni regülasyonların Malezya’nın Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) tarafından hazırlandığını ve bu yeni varlık birimleri ile fon toplama ve yatırım yollarının büyümesinin tetikleneceğini ifade etti.

Kapsamlı Regülasyonlar

Etkinliğin açılış konuşmasını yaparken kripto para piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunan bakan, sistemin ortak olarak ülkenin merkez bankası Bank Negara Malaysia ve SC tarafından yapıldığını ifade etti. Eng’in açıklamalarına göre yapılan yasal çerçeve bütün kripto para piyasası katılımcıları için kapsamlı bir kurallar bütünü olma özelliğine sahip. Eng bunun yanı sıra yasa konusunda karar alırken tüketici korumasının öncelikle olarak ele alındığının da altını çizdi:

”Bazı taraflar bu alanda hala biraz şüpheci olsalar da, yatırımcıların ilgisini korumak adına uygun regülasyonların konması gerektiği gerçeğini inkar edemeyiz. Hem Merkez Bankası hem de SC, bu regülasyonları düzenlemek adına Maliye Bakanlığının himayesi altında olacaktır. Maliye Bakanlığı ise Merkez Bankası ve SC’den oluşan komiteye liderlik edecektir.”

Bakana göre yapılan bu regülasyonlar, ülkedeki fon toplama yöntemlerinin ve ekonominin geliştirilmesi adına kilit role sahip ve bu rolü ile Malezya hükümeti tarafından da ciddi bir şekilde desteklenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment