Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mahkemeden ABD’li Popüler Borsaya Emir: Kullanıcı Verilerini Paylaşacak!

Bir ABD mahkemesi popüler kripto para borsası Kraken’e, kullanıcı bilgilerini İç Gelir Servisi (IRS) ile paylaşmasını emretti.

Bir ABD mahkemesi kullanıcıların hesap ve işlem bilgilerini IRS ile paylaşması için Kraken’e emir verdi. Mahkeme, bu emri IRS’in borsa kullanıcılarından herhangi birinin vergisini eksik beyan edip etmediğini öğrenmesi için verdiğini bildirdi.

ABD merkezli borsa Kraken geçtiğimiz şubat ayının başlarında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma alın alınmıştı. SEC tarafından gelen hamlenin hemen üzerine IRS, bir mahkeme dilekçesi vererek borsaya geçmiş dönemde mahkeme celbi gönderdiğini ve 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında borsa üzerinden işlem yapan kullanıcıların vergi yükümlülüklerini öğrenmek istediğini belirtmişti.

TSİ dün akşam saatlerinde mahkeme tarafından gelen karara göre Kraken’in, söz konusu tarihler arasında 20.000 dolardan fazla işlem yapan kullanıcıların isimlerini, doğum tarihlerini, vergi numaralarını, adreslerini, telefon numaralarını ve e-posta adreslerini IRS’ye vermesi gerekiyor.

Kraken ayrıca kullanıcı bilgilerinin yanı sıra blockchain adresleri de dahil olmak üzere birçok on-chain veriyi de IRS ile paylaşacak.

Öte yandan kararı veren mahkeme yargıcı Joseph Spero, IRS’nin talep ettiği kullanıcıların çalışma durumu, net varlığı ve servet kaynaklarının nereden geldiği bilgilerini “aşırı” bularak reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!