Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO’dan CoinShares’a Ret: 500 Milyon Dolarlık Teklifi Elinin Tersiyle İtti

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu ve DAI stablecoin’inin yaratıcı topluluğu MakerDAO, kripto varlık yöneticisi CoinShares aracılığıyla geleneksel yatırım araçlarına yatırım yapma teklifini oy çokluğuyla reddetti.

MakerDAO topluluğu,  CoinShares aracılığıyla borçlanma araçlarına 100 ila 500 milyon USDC yatırım yapma önerisini reddetti. CoinShares, MakerDAO’ya yıllık gecelik finansman faizi (SOFR) üzerinden değişken bir getiri vadediyordu. Topluluk üyelerinden bazıları teklifi reddetme sebeplerinin MakerDAO hazinesinin risk toleransının halihazırda güvenli limitlerin sonunda olması olduğunu belirtti.

Teklife verilecek cevap için 14 Kasım tarihinde açılan oylama 28 Kasım tarihinde sonlandı. Teklif, %73,43 oy oranıyla reddedilirken %13,84 kabul oyu ve %13,73 çekimser oy kullanıldı. Oylamaya 8.093 MKR ile en yüksek 5. temsil gücüne sahip seçmen olarak katılan Feedblack Loops LLC, teklife karşı olumsuz oy kullanma nedenini açıkladı. Feedblack Loops, CoinShares’in iyi bir teklif yaptığını ancak yakın zamanda Coinbase Prime ile yapılan 1,6 milyar dolarlık yatırım anlaşmasından sonra hazinenin tekrar kendini toparlaması için bir süre yeni yatırım tekliflerinin kabul edilmemesi gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

CoinShares teklifi, MakerDAO’nun seçeceği bir para biriminde ortalama 100 ila 500 milyon dolar değerindeki yatırım için dönemlik gecelik finansman faizinin üzerinde değişken bir getiri vadediyordu. MakerDAO bu teklifi kabul etmesi halinde 500 milyon dolar değerinde yatırımı için yıllık minimum 15 milyon dolar değerinde getiri kazanacaktı.

MakerDAO’nun varlık yöneticisi Sebastien Derivaux CoinDesk’e verdiği bir demeçte, kendilerine değerlendirmek için pek çok teklif sunulduğunu ancak yalnızca birkaç milyar dolar sermayeye sahip olduklarını bildirdi.

Öte yandan CoinShares, teklifin reddedilmesinin asıl sebebinin FTX iflası sonrasında kripto para piyasasında hüküm süren kargaşanın olduğunu belirtti. Şirket önümüzdeki aylarda teklifi iyileştirerek tekrar sunmayı planladığını da bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!