Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Proje: Blockchain Tabanlı Diplomalar

Malezya‘daki Eğitim Bakanlığı, Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

Malezya’da Blockchain

Malezya Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak Blockchain teknolojisini kullanmayı planladığını duyurdu. Bakanlık, yeni bir üniversite konsorsiyumu oluşturmayı, bu süreç boyunca Blockchain teknolojisini kullanmayı ve böylece çeşitli sahtekarlıklarla mücadele etmeyi hedefliyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan gönderiye göre Blockchain teknolojisi başlıca sahte üniversite diplomalarıyla mücadele etmek için kullanılacak. Hükümet tarafından desteklenecek olan bu yeni konsorsiyuma başlangıç aşamasında altı farklı devlet üniversitesi dahil olacak.

Bu üniversiteler, diplomaların denetlenmesi için NEM’in Blockchain’inden faydalanacaklar. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bu projede kullanılacak olan sistem Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ndeki bir grup profesör tarafından geliştirildi.

Yerel haber kaynaklarına göre Malezya Eğitim Bakanlığı bu yeni projeyle birlikte ülke genelindeki üniversitelerin itibarını iyileştirmeyi, öğrenci haklarını korumayı ve aynı zamanda Blockchain teknolojisini geliştirmeyi amaçlıyor.

Eğitim Bakanlığı, yerel medyaya yaptığı açıklamalarda bu proje sayesinde Blockchain alanında uzmanlaşan öğrencilerin sayısının da artış gösterebileceğini belirtti. Bakanlık ayrıca bu sisteme dahil olacak üniversitelerin kendilerine has Blockchain projeleri geliştirmelerini ve böylece çeşitli kaynaklardan ek gelir elde etmelerini bekliyor.

Bundan kısa bir süre önce Rusya’daki bir üniversite de diplomalara ilişkin verileri Blockchain üzerinde depolamaya başlayacağını duyurdu. Bu üniversite, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda son on yıllık verileri çoktan kaydettiğini vurguladı.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) geçtiğimiz yılın Ekim ayında Blockchain üzerinden dijital diploma vermeye başlayarak bu sistemi hayata geçiren ilk üniversite olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ahmet
    Posted 10 Kasım 2018 - 12:43 12:43

    Koin inin de bilmem nesininde tümüne huuuuu…

Leave a comment