Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya’da Bitcoin Madencilerine Operasyon

Malezya’da Bitcoin madenciliği yaparak elektrik çalan 3 dükkana operasyon düzenlendi. Zararın yaklaşık 128 bin dolar olduğu söylenirken operasyonda bir kişi tutuklandı.

Malezya’nın Seremban bölgesinde geçen olayda, birçok madencilik ekipmanının ele geçildiği belirtildi. MyMetro haberine göre yetkililer, operasyon sonucu bir kişinin tutuklandığını, bu faaliyetin arkasındaki asıl kişinin kim olduğuna dair araştırmaların sürdürüleceğini belirtti.

Serembian polisi, operasyonun Tenaga Nasional Berhad (TNB) elektrik şirketiyle birlikte yürütüldüğünü dile getirdi.

Dükkanlardan çıkan Bitcoin ekipmanları

Serembian polisi Mohd Said Ibrahim, operasyon düzenlenen dükkanlarda ele geçirilen ekipman sayılarını açıkladı.

  • İlk dükkanda 82,
  • İkinci dükkanda 102,
  • Üçüncü dükkanda ise 80 adet Bitcoin madencilik ekipmanı bulundu.

Elektrik şirketinin kaybı

Malezya Merkez Bankası, Bitcoin’i yasal bir araç olarak kabul etmiyor ve Bitcoin ile yapılacak olan herhangi bir işleme izin vermiyor. Bu nedenle yasa dışı olarak kabul edilen Bitcoin madenciliği sonucunda TNB elektrik şirketinin son 6-7 aydır para kaybı yaşadığı belirtildi. Şirketin kaybı 105.000 RM (yaklaşık 25 bin dolar) seviyesinde.

Yakın zamanda benzer bir durum daha yaşandı

Sinar Harian haberinde aktarılanlara göre, 26 Şubat’ta Malezya’nın Tapah bölgesinde polis, Bitcoin madenciliği yaparak elektrik çalan suç örgütünü yakaladı. Suçluların yaklaşık 122.000 dolarlık bir zarar verdikleri düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!