Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Kripto Lisansı Almak İsteyen Aracıların 3’te 2’si Başarısız Oldu!

Times of Malta kaynağının 18 Ekim tarihinde yayınladığı bir habere göre, Malta‘nın kripto para firması temsilcilik lisansını almak isteyenlerin neredeyse 3’te 2’si, son dakikada yapılan kolaylaştırmaların yanı sıra yine de  sınavda başarısız oldu ve lisans alamadı.

Geçtiğimiz Kasım ayında yürürlüğe giren Sanal Finansal Varlıklar Yasasından beri, kripto para sektöründe ”aracılık” rolüne sahip olup bu alanda çalışmak isteyen kişilerin veya firmaların, belirli bir eğitim alıp daha sonra da konu ile ilgili sınavdan geçmesi gerekiyor.

Burada aracı olarak belirttiğimiz kişilerin arasında ise, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) ile ilk dijital para arzı işletmecileri ve diğer kripto para firmaları arasında köprü kurmak için çalışmalar yapacak avukatlar, muhasebeciler ve denetmenler yer alıyor. Yani sınav teknik olarak herkese açık edğil.

Times of Malta kaynağının aktardığına göre, 250’ye yakın kişi sınava katıldı ve sınav değerlendirmesinin başında değerlendirme şemasının yanlış anlaşıldığının düşünülmesi üzerine, sınavların okunması sırasında bu konuda değişiklik bile yapıldı ancak yine de sınavı geçme oranı %39’un üzerine çıkamadı.

Gazetenin iddialarına göre sınavın değerlendirme süreci bir çok katılımcıyı ve sınavı değerlendiren kişiyi de ”kafası karışmış” bir hale soktu ancak yine de sınav geçerli kabul edildi ve herhangi bir iptal söz konusu olmadı.

Times of Malta yetkililerin diğer aylarda yapacakları sınavlarda çok daha dikkatli olacakları kanısında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment