Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta’nın Finansal Regülatörü Ülkedeki Kripto Para Firmalarını Gözetlemek İçin CipherTrace ile Anlaştı!

11 Mart tarihinde The Times of Malta tarafından aktarılan bilgilere göre, Malta‘nın finansal regülatörü ülkedeki kripto para firmalarını denetlemesi için blockchain analiz firması CipherTrace ile anlaşma imzaladı.

CipherTrace artık direkt olarak regülasyonlarla ilgili süreçleri denetleyecek ve Malta içerisindeki kripto para işletme lisansına sahip firmalara denetim raporu sunacak. ABD tabanlı blockchain güvenlik şirketi CipherTrace özellikle kara para aklamayı önleme ve terör finansmanı ile ilgili konularda MFSA’ya yardımcı olacak.

MFSA daha önce ilk dijital para arzı şirketleri ve kripto para borsaları ile kurmak istediği köprü sayesinde anılmıştı. Regülatör temel olarak ülkedeki girişimi ve yeniliği durdurmadan kripto paralarla ilgili riskleri azaltmayı hedeflemekte. MFSA arada köprü oluşturmak için VFA ajanları ismine sahip bir görev kolu oluşturmuş ve bu kişilerin avukatlar, denetimciler, muhasebeciler ve buna benzer mesleklerdeki kişilerden olabileceğini ve böylece ülkenin kendi kendisini denetlemesinin kolaylaştırılacağını vurgulamıştı.

2018 yılının Ekim ayında Times of Malta kaynağı VFA ajanlarının neredeyse 3’te 2’sinin ilgili sertifikayı almak için girilen sınavda başarısız olduğunu aktarmıştı. Yapılan açıklamada MFSA’nın söz konusu ajanlara 2019 yılının Mart ayı sonuna kadar lisans vermesi beklendiği vurgulanmıştı. VFA ajanları bir kere onaylandıktan ve sertifika aldıktan sonra kripto para borsaları, kripto para cüzdanları ve ICO’lar gibi firmalar için denetim yapabilecek. Bugüne kadar toplamda 29 kişi bu alan için başvuruda bulundu.

Malta özellikle 2018 yılında yaptığı kripto para ve blockchain girişimleri ile adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment