Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Manchester City, Oyuncularını Tokenize Ediyor

Avrupa’nın ve dünyanın en büyük futbol takımlarından birisi olan Manchester City, Güney Kore  merkezli Blockchain futbol oyunu girişimi Superbloke ile bir anlaşma yapıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl İngiltere Premier Ligi’nde 98 puanla şampiyonluk sevinci yaşayan takımdan yapılan açıklamada, kulübün oyuncularının Superbloke ile yapılan anlaşma kapsamında birer online oyun karakterine döneceği belirtildi.

Superbloke’un Blockchain odaklı futbol oyunu olan FC Superstars’da bu oyuncuların da yer alacağı açıklandıı. Oyun, temel olarak bir merkezi olmayan uygulama gibi fonksiyon gösteriyor ve karakterler, kripto para cinsinden satın alınabiliyor.

Yapılan basın açıklamasında, bu anlaşma ile birlikte artık FC Superstars oyununu oynayan kişilerin, Manchester City oyuncularını takımlarına alabileceği ve onlara antrenman yaptırabileceği belirtildi. Bununla birlikte bu oyuncuların gerçek hayat istatistiklerine de erişim hakkını, FC Superstars kullanıcıları elde etmiş olacak.

Kadrosunda Raheem Sterling, Kevin de Bruyne, Sergio Aguero, İlkay Gündoğan ve Bernardo Silva gibi yıldız isimleri barındıran Manchester City’nin, FC Superstars oyununa büyük bir katkı yapması bekleniyor.

Aynı zamanda, yapılan anlaşma sonrasında bundan sonraki dönemde Superbloke firması, bu takımın Güney Kore, Japonya ve Güney Doğu Asya’da da resmi Blockchain destekçisi olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment