Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg Libra Konusunda İddialı Konuştu!

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg Çarşamba günü şirketin çeyrek dönemlik bütçe zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu ve beklenen kripto para birimi Libra hakkında da konuştu.

CEO, şirketin regülatörleri ve diğerlerini Libra kripto para projesini piyasaya sürmeden önce kendi yanlarına çekmek için ”ne kadar gerekiyorsa o kadar” zaman ve para harcayacakları imasında bulundu. Dedikodusu bir yıldır etrafta olsa da geçtiğimiz ay resmi bir şekilde açıklanan ve white paper’ı yayınlanan Libra temel olarak bankacılık hizmeti almayan ve bundan mağdur olan kişilere havale ile buna benzer olanaklar götürmeyi hedeflemekte.

Facebook’un Libra Association isimli birliğinde geleneksel finans sektöründen de oldukça önemli ve büyük isimler yer almakta ki bu bile projenin ne denli büyük olduğunu kanıtlıyor. CEO açıklamasının devamında ”karar vericilerin ve regülatörlerin bunu doğru anlaması için çalışmaya kararlıyız” ifadesi ile ne kadar kararlı ve istekli olduğunu da gösterdi.

Facebook’un blockchain ekibinin lideri David Marcus da yaptığı açıklamalarda Zuckerberg’e paralel bir duruş sergiledi. Facebook geçtiğimiz günlerde gizlilik ve tüketici hakları ihlallerinden ötürü 5 milyar dolarlık devasa bir cezaya daha çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment