Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marsh, Blockchain Tabanlı Proje için IBM ile Ortak Çalışacak

Dünya çapında risk yönetimi ve sigorta işi aracılığı yapan yapan Marsh, IBM ile Blockchain tabanlı bir sistem için çalışacaklarını duyurdu.

Blockchain teknolojisinin yardımı ile tüm bu sigortalanma süreçlerini kompleks bir süreçten, basit bir rutine dönüştürmeyi amaçlayan firma yetkilileri, aynı zamanda bu teknoloji ile müşterilerin de daha iyi seçimler yapıp daha güzel bir deneyim yaşayacaklarına inandıklarını belirtti.

Marsh ile IBM arasındaki anlaşmaya ACORD ve ISN şirketlerinin de katılacağı belirtilirken, ACORD’un sigortacılık sektöründe standartları koyan bir şirket olduğu ve ISN’nin de sigortacılık sektörünün veri hizmetini sunduğu belirtildi.

Yeni protokolün, Hyperledger ve IBM Blockchain’i üzerinden işleyeceği belirtilirken, Marsh’ta veri ve analiz biriminin başonda bulunan isim olan Sastry Durvasula, iş birliğinden duyduğu heyecanı şu sözlerle ifade etti:

”Temel olarak sigortalı adına hareket eden, sigortalının vekili olan, onun risk yönetimi danışmanı ve sigorta aracısı olan bir kurum olarak, Blockchain teknolojisini sistemimize entegre etmemiz ile birlikte, çok daha ileriye dönük bir adım atacağımızı söyleyebilirim. Bu sayede yeni atılımlar yapıp, yeni fırsatlar yaratabiliriz. IBM, ACORD ve ISN gibi şirketler ile de birlikte çalışarak Blockchain sistemine entegrasyonumuzu hızlandırmayı planlıyoruz ve bu sayede müşterilerimize daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

Birçok farklı endüstri, hemen her şeyde karşıdaki insanın sigorta dökümünü isterken; bu işi Blockchain teknolojisi kullanarak yapmanın, şirketlere büyük fayda sağlayacağı ön görülüyor. Hemen hemen ağın ağını yapacak bu sistem hakkında konuşan IBM’de Sigorta Endüstrisinden sorumlu birim şefi Sandip Petel, şöyle konuştu:

”Böylesi kompleks ve zorlu bir süreci basitleştirmek en temel amacımız. IBM olarak ayrıca kendimize bir hedef belirledik. Yeni jenerasyon ekonomisini, Blockchain ile desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İşte bu örnek de, Blockchain’in ne kadar mükemmel bir teknoloji olduğunu ve nasıl her sektöre ayrı ayrı muhteşem değerler katacağını gösteren başka bir olay.”

Yine konuyla ilgili fikirlerini paylaşan ISN yetkilisi Brett Parker ise, şu ifadeleri kullandı:

”Sigortacılık sektörü artık tamamen kağıt dökümanlara kalmıştı ve bu hiç hoş bir şey değildi. Tüm bu poliçe süreçleri sigorta kurumu tarafından verilen kağıtlar ile manuel olarak işliyordu. Artık bunu teknolojikleştirmenin zamanı gelmişti. Böylelikle artık müşterilerimizin daha kolay ve daha hızlı hizmet almasını sağlamak istiyoruz.”

Şu anda bu bahsi geçen sistemin deneme aşamasında olduğu ve muhtemelen yıl sonunda tamamen vizyona gireceği belirtildi. Yine geçtiğimiz ayda da, bir Blockchain firması olan B3i, B3i Service AG adını verdiği yeni bir platformu duyurmuştu. Bu platformun, Blockchain temelli bir opsiyonlu işlem merkezi kurmaya yarayacağı ve sigortacılık endüstrisine bu şekilde katkıda bulunacağı iddia edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment