Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mart Ayından Beri Görülmeyen Bitcoin Balinaları Yüzeye Çıktı

Bitcoin (BTC) fiyatı gün içinde yeniden 15.500 doların üzerine çıktı. Bir analiz sitesinden elde edilen verileri yorumlayan Cointelegraph sitesi yazarı Joseph Young, Bitcoin balinalarının mart ayından bu yana en büyük Bitcoin (BTC) satışı gerçekleştirdiğini yazarak fiyattaki yükselişi buna bağladı.

Grafik tabanlı bir analiz sitesi olan CryptoQuant’ınAll Exchanges Inflow Mean” isimli grafiğini yorumlayan Young, Bitcoin balinalarının yüklü miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirdiğini iddia etti. İddiaya göre gün içinde düşüşe geçen BTC/USD paritesi ise bu sebeple toparlayarak yeniden 15.500 doların üzerinde seyretmeye başladı.

CryptoQuant tarafından hazırlanan grafik

Bitcoin fiyatı, tekrar 15.500 doların üzerine çıktı

CryptoQuant’ın grafiğine göre “MA7 indikatörü,” son günlerde tekrar 2 seviyelerine yaklaştı. Young ise Bitcoin balinaları son günlerde yüklü miktarda BTC satışı yaptıkları için böyle bir oynamanın yaşandığını iddia etti.

Balinaların ne yoğunlukta satış yaptığını gösteren bu indikatör 12 Mart tarihinde, Bitcoin fiyatının 3 bin 700 dolara kadar düştüğü tarihte 3 seviyesine kadar yükseldi. O tarihten bu yana hiç 1.7 seviyesinin üstüne çıkılmamıştı.

Balinaların yeniden satış yapmaya başlamış olması bearish bir işaret olarak yorumlanmak zorunda değil. Çünkü analiste göre Bitcoin boğaları bazen BTC fiyatının düşeceğine inandıkları için değil yalnızca boğa koşusu sırasında kazandıkları parayı çekmek için satış yapıyor. Tarihsel veriler BTC/USD paritesinin bu yoğun satış döneminin ardından orta-uzun vadede yukarı yönde hareket etmeye başladığını gösteriyor.

BTC/USD paritesinde 8 Kasım ve 10 Kasım tarihlerinde de büyük düşüşler yaşanmış ancak fiyatlar, tekrardan yükselişe geçmişti. TSİ 16:04 itibarıyla ise lider kripto para birimi 15.596 dolardan işlem görüyor.

Uzun vadede beklentiler olumlu yönde

Bitcoin analistleri orta ve uzun vadede yukarı yönlü tahminler vermeyi sürdürüyorlar. Bitcoin balinaları her ne kadar satış yapmaya başlamışlarsa da analistler Bitcoin’in özellikle önümüzdeki yıl içerisinde birkaç kat değerlenebileceğini düşünüyorlar.

Ünlü analistlerden Crypto Dog, dünkü paylaşımında 2021 yılında yaşanabilecek yeni bir boğa koşusunun sinyalini verdi. Analist, 2017 ve 2021 tarihleri arasındaki tek farkın Bitcoin’in bu sefer çok daha fazla değerlenecek olması olduğunu söyledi.

https://twitter.com/TheCryptoDog/status/1326098205897973760

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!