Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 Mart Bitcoin’e Yaramış Olabilir

Bitcoin’in ticaret hacmi geçtiğimiz aylarda yaşanan düşüşün ardından yeniden toparlanmaya başladı.

Bitcoin’in günlük ticaret hacmi 2019’un sonundan 2020’ye kadar günde ortalama 2-3 milyar dolar aralığındaydı. BTC’nin ticaret hacmi bu süreç içerisinde günden güne değişiklik gösterse de bunlar pek büyük değişiklikler değildi.

Bitcoin’in ticaret hacmi stabil bir şekilde ilerliyordu ki 12 Mart tarihinde her şey değişti. Bitcoin bu tarihte binlerce dolar değer kaybedip 4 bin dolara kadar düştü. Bu sırada birçok yatırımcı ya daha fazla para kaybetmemek ya da daha fazla para kazanabilmek için piyasada işlem yaptı. Bunun sonucunda eşine nadir rastlanacak bir ticaret hacmi oluştu. Günlük ortalama 2-3 milyar dolarlık hacmi olan Bitcoin’in hacmi bir günde bunun neredeyse üç katına çıktı.

Düşüş Sonrası Dönem

Bitcoin fiyatında yaşanan bu düşüşün ardından piyasanın ne yönde ilerleyeceği belli değildi. Fakat son haftalarda yaşanan gelişmelere bakanacak olursak piyasanın beklenenden daha hızlı bir şekilde toparlandığını söyleyebiliriz.

Bitcoin fiyatı bugün yeniden 8 bin dolara çıktı, son haftalarda Bitcoin ağındaki hash oranı yeniden yükselmeye başladı ve vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonların sayısı artıyor. Tüm bunların yanı sıra Bitcoin’in hacmi de gayet iyi ilerliyor.

 

Bitcoin’in ticaret hacmi 12 Mart’taki düşüşten sonra elbette düştü ama bu zannedildiği kadar sert bir düşüş değildi. Hatta Bitcoin’İn son haftalardaki ticaret hacmi, 12 Mart’tan önceki haftalara kıyasla çok daha iyi.

Bitcoin ticaret hacmi, Ekim 2019-Nisan 2020

Yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere Bitcoin’in ticaret hacmi 12 Mart tarihine kadar kısmen dengeli bir şekilde ilerliyordu. Fakat piyasa 12 Mart’ta yaşanan gelişmelerin ardından yeniden harekete geçmiş gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment