Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin’den Kripto Para Dersi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir yayında kripto paralar hakkında ders niteliğinde açıklamalar yaptı.

Vladimir Putin bundan iki yıl önce bir televizyon yayınına katılıp vatandaşlardan gelen soruları yanıtlamıştı. Kendisine yayın sırasında kripto paralar hakkında da soru soruldu ve Putin’in yanıtı büyük ilgi gördü.

Artem Khokholikov adlı bir blogger yayın sırasında Putin’e kripto paralarla ilgili şu soruları sormuştu:

”Rusya’nın kendi kripto parası olacak mı? Bu para devlet kontrolünde mi olacak? Sizce şu an kullandığımız paranın yerini gelecekte kripto para mı alacak?”

Rusya Devlet Başkanı bu soruya ‘kripto para’nın tanımını yaparak yanıt verdi. Kripto paraların tanımları gereği herhangi bir merkeze bağlı olmadıklarına dikkat çeken Putin, Rusya’nın geliştireceği bir dijital paranın ‘kripto para’ sayılamayacağını vurguladı.

Putin yayının ilerleyen dakikalarında kripto paraların herhangi bir merkeze bağlı olmadıklarına yeniden vurgu yapıp Rusya’nın bu konuda temkinli davranması gerektiğini söylemişti.

Yeniden Gündeme Geldi

Vladimir Putin bu açıklamaları 2018 yılında yapmıştı ama bu video son zamanlarda yeniden gündeme geldi. Bu epey ilgi çekici. Çünkü Khokholikov’un Putin’e sorduğu “şu an kullandığımız paranın yerini kripto para mı alacak?” sorusu günümüzde çok daha anlamlı bir hal aldı.

Birçok ekonomist son zamanlarda finans sisteminin değişeceğini, Koronavirüs sonrasında bizi yeni bir dünyanın beklediğini söylemeye başladı. Buna örnek olarak Şanghay Altın Borsası (SGE) Başkanı’nın bundan bir gün önce yaptığı açıklamaları gösterebiliriz.

SGE Başkanı bu açıklamalarına ABD Doları’nın gelecekte rezerv para birimi olmayacağını ve onun yerini yeni bir paranın alacağını söylüyor. Onun görüşlerine göre devletler özellikle dünya ticaretinde kullanılabilecek yeni bir para sistemine geçiş yapıp ABD Doları’nı geride bırakacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment