Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard ve R3 Yeni Bir Blockchain Ortaklığına İmza Attı!

Ödeme devi Mastercard, kurumsal odaklı blockchain firması R3 ile yeni bir ortaklığa vardı ve ortaklık kapsamında blockchain tabanlı bir sınır ötesi ödeme platformu geliştirilecek.

Çarşamba günü yapılan duyuruda yeni haberi veren Mastercard yetkilileri, iki firmanın söz konusu ödeme çözümünü ”geliştirmek ve denemek” için ortaklık imzaladığını vurguladılar. Platform ilk olarak daha hızlı ödeme ağları oluşturmayı hedefleyecek.

Sınır ötesi ödeme platformu direkt olarak Corda Enterprise tabanlı olup, açık kaynaklı Corda Network kullanmayacak. Corda Enterprise genellikle ticari amaçlar için kullanılmakta ve bu ortaklık için de gayet uygun olduğu belirtildi.

Ortaklık kapsamında R3’ün blockchain çözümleri geliştirme konusundaki uzmanlığı, Mastercard’ın mevcut ödeme sistemleri ve ağı ile birleştirilecek. Sonuç olarak iki firma da yeni platformun ödeme endüstrisindeki birçok soruna çare olabileceğini ve bankalar ile yerel ödeme sistemleri arasında hızlı bir ağ oluşturabileceğini vurgulamakta.

R3 CEO’su David E. Rutter konu hakkında yaptıkları açıklamada büyük küçük bütün kurumların ödeme alma ve gönderme yeteneğine bağlı olduğunu ve bunların daha çok geliştirilebileceğini, bu sayede de büyümenin hızlanacağını vurguladı.

Mastercard ve Visa gibi firmalar kripto para birimleri konusunda karşıt görüşlere sahip olsalar da, blockchain teknolojisinden faydalanmakta geri kalmıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment