Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ülkelerdeki Kripto Para Borsası Sayıları Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?

Kripto para madencilik devi Bitfury‘nin blockchain kolu olan Crystal, yeni yayınladığı araştırmasında hangi ülkelerde ve bölgelerde en çok kripto para borsasının hizmet verdiğini mercek altına aldı.

Crystal tarafından 9 Eylül tarihinde yayınlanan ”2013-2019 Uluslararası Bitcoin Akışı Üzerine Araştırma” isimli çalışması, 1 Ocak 2013 tarihi ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki Bitcoin işlemlerini ve kripto para işletmelerini inceledi.

Registered exchanges in “G20 & Other” group

Listede İngiltere ve ABD ülke bazında birinciliği ve ikinciliği göğüslerken, Hong Kong ile Singapur da kayıtlı kripto para borsaları konusunda dördüncü ve beşinci sırada yer almakta. Arjantin, Hindistan, Meksika, Rusya ve Endonezya gibi ülkeler ise lisanssız kripto para borsaları konusundan yüksek sayılara ulaşsa da kayıtlı borsalar konusunda dipte yer almaktalar.

Türkiye ise Arjantin’in hemen üzerinde, kayıtlı kripto para borsaları sayısına göre pek de iyi olmayan bir konumda yer alıyor. Araştırmaya göre ankete dahil edilen bütün kripto para borsalarının yaklaşık olarak yüzde 10’unun hangi ülkeye kayıtlı olduğu ise bilinmiyor.

Bitcoin işlemlerine gelecek olursak da 2013 yılında borsalar arasında yapılan BTC transferlerinin yüzde 96’sı direkt olarak G20 ülkelerindeki kripto para platformları tarafından eyleme dönüştürüldü.

Türkiye oldukça aktif bir kripto para sektörüne sahip olsa da, lisanslı borsalar konusunda aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment