Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Bitcoin İçin Ekim’de Yükseliş Bekliyor: Yıl Sonu İçin Yeni Fiyat Tahmini!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin’de (BTC) ekim ayında yükseliş beklerken yıl sonu için 37 bin dolarlık fiyat hedefi verdi. 

Matrixport tarafından 20 Eylül Çarşamba günü yayınlanan bir raporda, tarihsel olarak Bitcoin’in ekim ayındaki performansına yer verdi. Şirket, başta ekim ayı olmak üzere dördüncü çeyreklerin Bitcoin için büyük oranda pozitif geçtiğini belirtti.

Raporda, Bitcoin fiyatının son çeyrekte tarihsel olarak çok güçlü olduğu ve ortalama %35’in üzerinde getiri sağladığı vurgulandı Ayrıca ekim ayının ise 9 yılın 7’sinin net bir şekilde pozitif kapandığına ve ortalama %20 yükseliş yaşadığına yer verildi.

Geçmişten alınan bu verilerden yararlanan rapor, tarihin tekerrür etmesi durumunda Bitcoin’in 2023 yılının sonuna kadar 37.000 dolara ulaşabileceğinin altını çizdi. Matrixport Araştırma Müdürü Markus Thielen, direkt olarak şu ifadelere yer vererek dikkat çekti:

Eğer tarih bir rehber ise Bitcoin yılsonuna kadar 37.000 dolara ulaşabilir.

Öte yandan Matrixport tarafından hazırlanan teknik analizde Bitcoin’in kısa süre önce kırılma sinyali verdiği belirtildi. Verilere göre böyle bir sinyalin geldiği son sefer, Bitcoin kısa süre içerisinde %9 yükselmişti.

Bununla birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvuruları hakkındaki kararını ekim ayında verebileceğini ve bu durumun da ciddi bir katalizör olacağını belirten rapor, karar sonucunun ertelenme ihtimalini de göz önünde bulundurdu.

Matrixport, daha önce yaptığı Bitcoin için kısa-orta-uzun vadeli fiyat tahmininde yıl sonu için hedef fiyatı 63.000 dolar olarak vermişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 27.153 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!