Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport FTX ile Altcoin Çöküşü Geliyor Dedi: Bitcoin, Ethereum ve Solana Analizi!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, FTX’in 3,4 milyar dolarlık satışına bağlı olarak altcoin çöküşünün yaklaştığını söyledi. 

Matrixport Araştırma Başkanı Markus Thielen 11 Eylül tarihinde şirketin resmi web sitesi üzerinden yayınlanan bir araştırma raporunda, altcoin çöküşünün geldiğini ifade etti.

Thielen, başta iflas eden kripto para borsası FTX’in 3,4 milyar dolarlık tasfiyesinin bulunduğu çeşitli nedenler ışığında altcoinlerin yılın geri kalan kısmında negatif bir tablo çizebileceğini söyledi.

Raporda FTX tasfiyesi dışında satış baskısını artıran başka aktörler de olduğuna değinen Thielen, girişim sermayesi şirketlerinin de topladıkları fonlarını yatırımcılarına geri iade etme konusunda baskı altında olduğunu ve bunun piyasadaki satıcıları arttırdığını ima etti.

Bu VC fonları muhtemelen altcoinlerin önemli satıcıları olarak kalmaya devam edecek ve nakde dönmeleri gerecek.

Girişim sermayelerinin baskısı noktasında Apecoin’in (APE) 17 Eylül tarihinde dolaşımdaki arzının %11,02’si kadarlık bir kilit açılımı yaşayacağını vurgulayan raporda, yaklaşık 50 milyon dolar değerinde varlığın serbest kalacağına işaret edildi. Thielen, Apecoin’in geçtiğimiz hafta %10 düşüş yaşadığını aktarırken bu hafta da düşüşe devam edebileceğini belirtir yönde ifadeler kullandı.

Solana’da (SOL) düşüş devam edebilir

Raporda değinilen başka bir konu ise son 1 haftada ciddi bir performans kaybederek yatırımcıların ilgisini çeken Solana oldu. Matrixport, FTX tasfiyesinin kripto para üzerinde satış baskısına neden olabileceğini söyledi.

Matrixport, geçtiğimiz hafta Solana’nın %6 düşüş yaşadığını vurgularken bu noktada 15 ile 10 dolar seviyelerinin Solana için önemli olduğunun altını çizdi.

On-chain analitik şirketi IntoTheBlock geçtiğimiz hafta Solana ve ödeme hizmetleri devi Visa arasındaki önemli iş birliğinin dahi Solana’da kalıcı bir pozitif etkiye sahip olamadığına işaret ederek bu durumun FTX tasfiyesi ile ilgili olabileceğini öne sürmüştü.

Ethereum’da (ETH) 1.000 dolar senaryosu yeniden dirilebilir

Raporda, Ethereum’da yıl sonuna kadar düşüş görülebileceğini öne sürüldü. Thielen, Ethereum’da 1.500 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 1.000 dolar senaryolarının yeniden ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti. Ethereum fiyatı da verilen bilgilere göre 1.752 dolar olan 50 günlük fiyat ortalamasının altında kaldı. Bu da düşüş eğilimine işaret eden bir başka faktör olarak gösterildi.

Genel Ethereum’un mevcut durumda Bitcoin’den (BTC) daha düşük performans gösterdiğini dile getiren raporda, kripto para piyasasını mevcut durumda sistemik risk duyarlılığının yönlendirdiği ele alındı ve yatırımcılar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Bitcoin’de (BTC) yükseliş sağlam temelli değil

Buna karşılık Bitcoin’in de yıl başından bu yana Nasdaq’ı (NDX) performans bakımından geride bırakma statüsünü hala koruduğu belirtildi. Ancak Bitcoin’in asli performansını yılın oldukça dar bir zaman diliminde elde ettiği için yükselişin sağlam bir zemin üzerine inşa edilmediği de vurgulandı.

Ayrıca mevcut durumda Bitcoin fiyatının 25.836 dolar olan 50 günlük fiyat ortalaması altında olduğunu belirten Matrixport, bu durumun düşüş trendine işaret ettiğini ifade etti.

Haftalık Bitcoin ve Ethereum hacimlerinin sırasıyla %37 ve %31 düştüğüne dikkat çeken Matrixport düşük likiditenin fiyatları aşağı çekme riski oluşturabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!