Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee: Bitcoin İçin Paniğe Gerek Yok

Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüş şu anda piyasayı sert bir şekilde çalkalarken, yatırımcıların gözlerini çevirdiği isimlerden birisi de, artık bu sektöre mal olmuş isimlerden birisi olan ünlü internet girişimcisi ve kendi adıyla kurulmuş anti virüs programının sahibi John McAfee  oldu.

Son dönemde zehirlenme haberleriyle de gündeme gelen McAfee, takipçilerinden sakin olmasını isterken, attığı tweette; Bitcoin fiyatlarındaki düşmenin sektör için sağlıklı olduğu yorumlarını yaptı. McAfee, şunları söyledi:

”Tamam arkadaşlar, lütfen biraz sakin olalım. Geçen sene bugünlerde bir Bitcoin fiyatı 2 bin 560 dolardı. Şimdi 6 bin dolar bandında geziyor. Bu, yüzde 140’lık bir artış demek oluyor. Yıldan yıla baktığımızda artış, gayet güzel bir şekilde ilerliyor. Kısa vadeli düşünmeyi bırakın ve biraz da gerçeğe odaklanın.”

Coin Market Cap sitesinin verilerine göre, geçtiğimiz yıl 24 Haziran günü bir Bitcoin fiyatı 2 bin 785 dolardı ve market hacmi 46 milyar dolar olmuştu. McAfee yıldan yıla yaklaşıp fiyat artışı çağrısını yapsa da, piyasanın ciddi bir şekilde kan kaybettiği gayet aşikar. Birçok kişi, şu anda Bitcoin’in durumundan endişe duyuyor. Bazı analistere göre, sektörün volalitesi de, bir kez daha panik satışlarının gelmesini mümkün kılıyor.

Bitcoin fiyatı, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 3,83’lük bir azalışla 5 bin 900 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’deki özellikle yıl başından bu yana düşüş, artık bugün itibariyle bir başka boyut kazanırken; şu sıralarda Bitcoin ile birlikte hemen hemen bütün diğer alt koinlerde de ciddi düşüş yaşanıyor. EOS yüzde 12’lik bir düşüş ile 7.36 dolar seviyelerine gelirken, Ripple ise yeniden 0.45 dolar seviyelerinde gezinmeye başladı. Ethereum 446 dolar ile yüzde 5’lik bir düşüş yaşarken; Litecoin ise 78 dolarlara kadar geriledi ve Cardano, yüzde 9’luk bir düşüşle 0.12 dolarlara kadar düştü.

Konuyla ilgili bir yorum yapan Twitter kullanıcısı, olaya şu perspektiften yaklaştı ve şunları söyledi:

”Bitcoin Ocak 2017’de 970 dolardan işlem görüyordu. Haziran 2017’de ise bu rakam 2 bin 750 dolardı. Buna karşın 1 Ocak 2017 günü, bir Bitcoin fiyatı 16 bin dolarken, Haziran ayına geldiğimizde ise fiyat 6 bin dolarlara kadar geriledi. Bu açıdan bakarsak, bu sefer iş değişiyor. Piyasa giderek eriyor ve bunu görmek hiç de zor değil. Bunu reddedip yıl bazında kıyaslama yapmak doğru bir hareket değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment