Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Kötü Piyasaya Meydan Okuyor! Ethereum’dan Neredeyse 2 Kat Daha Fazla Günlük Hacme Sahip

USDT olarak da bilinen Tether, değeri ABD dolarına dayandırılan bir kripto para birimi. Haziran ayı itibariyle Tether’in günlük ticari hacmi 3 milyar doların üstünde seyrederek Ethereum‘un hacminden %76 daha yüksek olma unvanını elde etti.

Bir kaç ay öncesinde Bitcoin 5 milyar dolarlık günlük ticari hacim ile birinci sırada yer alırken, Ethereum 3 milyar dolar seviyesindeki ikinci en yüksek günlük ticari hacim sıralamasına sahipti. Piyasanın en kötü düşüşlerinden birisi sayılabilecek derecede düşüş yaşayan BTC, günlük ticari hacim konusunda 3.4 milyar dolara gerilerken Ethereum da 1.7 milyar seviyelerine düştü.

Tether Kripto Para Piyasalarının Durumu İçin İyi Bir Gösterge

Coinbase‘den sonra dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan ve herhangi bir rezerv para birimi veya itibari para birimi çiftini desteklemeyen, sadece kripto para- kripto para eşleşmesine sahip olan  Binance gibi borsalarda, tacirler Bitcoin gibi büyük kripto para birimlerinin değerini koruma altına alabilmek için öncelikli olarak USDT’den faydalanmaktalar.

USDT’nin günlük ticari hacmi kripto para piyasalarındaki volatilitenin direkt yansıması olarak düşünülebilir. Düşüş trendi içerisinde Tether’in hacminde anormal bir büyüme görülürse bu tacirlerin ellerindeki kripto para birimlerini USDT karşılığında sattığına delalet eder. Ancak eğer boğa piyasasında Tether’in hacmi olağan dışı bir şekilde büyürse bu da tacirlerin ellerindeki USDT rezervlerini daha fazla kripto para birimi almak için sattığını ifade eder.

Haziran ayının sonlarına doğru Tether’in elinde 3 milyar dolara yakın günlük ticari hacim olduğu hesaba katılıp, USDT’nin küresel piyasa içerisinde en çok ticareti yapılan ikinci kripto para birimi olduğu da düşünülürse, kripto para sahiplerinin piyasalardaki düşüşün daha da devam edeceğini düşünüp ellerindeki varlıklarını USDT’ye çeviriyor olması muhtemel gibi gözükmekte.

Öne çıkan kripto para araştırmacılarından ve yatırımcılarından olan Willy Woo, daha önce Mayıs ayında Bitcoin’in piyasadaki düşük hacim ve ayı piyasasının baskısı yüzünden, 5.500 dolar bölgesine kadar yavaş yavaş gerileyebileceğini ifade etmişti.

Woo, Bitcoin fiyatının büyük ihtimalle 5.000 dolar seviyesinin altına düşmeyeceğini ifade ettikten sonra şunları belirtmişti:

”Bence önce sırada 5.500- 5.700 dolar seviyelerine inmek var. 7.000 dolar seviyelerinde tutunacağımızı zannetmiyorum. Büyük ihtimalle küçük bir düzeltme yaşayacağız ama ondan sonra iyice düşeceğiz. Önümüzde uzun zaman dilimleri var ve bu tahminin gerçekleşmesi Haziran ayını bulabilir.”

”Bence 5.000 dolar seviyesinin altına düşmeyeceğiz. Tabii ki bu da bir olasılık ancak her olasılığın gerçekleşmesine gerek yok. Bu tekrarlanacak bir şey veya Mt Gox ve Willybot’un fiyatları sahte emirlerle yükseltmesi durumu değil, biz sahte bir balondan detox yapmaya uğraşmıyoruz. Teknik olarak 5.000 dolar seviyesi güçlü bir destek hattı oluşturuyor.”

Woo, aynı zamanda bu analizi yaparken, kendisinin geliştirdiği NVT Signal adında bir indikatör kullandığını da ifade etmişti.

Tether Şu Sıralar Gayet İyi

Geçtiğimiz bir kaç hafta içerisinde Tether’de yaşanan hacim ve etkinlik artışı yatırımcıların USDT’nin güvenilirliği ve piyasa durumu hakkındaki endişelerini dile getirmesine neden olmuştu.

Bu hafta üç eski federal yargıç ve eski bir FBI yöneticisinden oluşan Washington merkezli bir hukuk firması olan FSS, USDT’nin denetim raporlarını yayınladı ve Tether’in banka hesabında milyarlarca doların bulunduğunu onayladı.

FSS’nin yazdığı raporda firma; Tether’in dolaşımdaki koin miktarına kıyasla bankada daha çok parası bulunduğundan emin olduğunu belirtirken; buna rakamsal olarak da şöyle yaklaştı: Buna göre, Tether’in banka hesaplarında 2.55 milyar dolar varken, bu para iki ayrı kurumda tutuluyor ve piyasada dolaşan Tether’lerin rakamsal değeri ise 2.54 milyar dolar. Fakat raporda sürecin nasıl seyrettiğine dair hiçbir şey bulunmuyor. Bir başka deyişle, FSS’nin raporunda Tether’in daha önceki süreçlerde nasıl bir politika izlediği, gerçekten her zaman bankadaki para kadar mı USDT bastığına dair hiçbir veri yer almıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment