Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Kurucu Ortağı, Qtum (QTUM) ve VeChain’e Yeşil Işık Yaktı

Ethereum’un kurucu ortağı Anthony Di Iorio‘un yeni bir yatırım yapmak üzere Çin merkezli iki blockchain projesini incelediği iddia edildi: Qtum [QTUM] ve Vechain [VEN/VET]. Di Iorio, şu ana kadar Bitcoin‘e yaptığı ilk yatırımlardan ve kurucusu olduğu Ethereum‘dan 1 milyar $’a yakın para kazandı. Bloomberg‘in haberine göre, kendisi Toronto‘da verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Benim için en büyük pay şu anda iki Çin projesi Qtum ve Vechain’de bulunuyor. Eğer tanımlayabilirseniz yeni projelerde daha fazla fırsat var.”

Di Iorio, Bitcoin’e (BTC) ilk yatırımını 2012′de fiyatı henüz 10 $’ın altındayken yapmış ve  daha sonra “Toronto Bitcoin Group”u başlatmıştı. Bundan da sonra Ethereum CEO’su Vitalik Buterin, onu kendi projesi olan Ethereum’a çekti. Di Iorio da parası ve tecrübeleriyle destek olduğu Ethereum topluluğunun kurucu ortağı oldu.

Qtum, merkezsiz ve açık kaynak kodlu bir akıllı sözleşme platformu. Blockchain sistemi DGP (gerçek anlamda merkezi olmayan bir yönetişim protokolü)tarafından idare ediliyor ve kullanıcılar bazı ağ parametrelerini değiştirmek için oy kullanabiliyor. Qtum’un yığın yapısı ise çeşitli dijital makinelerin veya çalışma ortamlarının blockchain’in en tepesinde çalışmasına imkan tanıyor.

Qtum, akıllı sözleşmelerin incelenmesine, geliştirilmesine ve kullanılmasına yönelik yöntemlerde devrim yapmayı hedefliyor. Platform, şu an için 858 milyon $ piyasa değeri ve son 24 saatte yaşadığı  %7.32’lik düşüşe rağmen basın saatine göre 9.15$’lık birim fiyatıyla 21. sırada yer alıyor.

İki yıl önce Singapur’da başlatılan VeChain ise blockchain destekli bir ürün yönetimi platformu. Blockchain kullanımı sayesinde üretici firmalar, ürünlerinin satıcılar ve tüketiciler arasında geçirdiği döngüye dair bilgileri toplayıp depolayabiliyor ve paylaşıma açabiliyor. VeChain’in vizyonu, daha şeffaf bir piyasa oluşturmak ve tüketicilerin satın aldıkları, sattıkları veya etkileşimde bulundukları ürünler hakkında ayrıntılı bilgilere erişmelerini sağlamak olarak öne çıkıyor.

Platform, şu sıralar 2.6 milyar $’lık piyasa değeri ve son 24 saatte% 5.87 düşüş gösterse de basın saatine göre 2.82 $’lık birim fiyatıyla Qtum’un önünde yer alıyor.

Di Iorio, bir yandan Bitcoin’e olan inancını da sürdürüyor. Bitcoin hakkında şunları söyledi:

“Genel anlamda şaşırtıcı özellikleri ve insanları afallatma özelliği var. Nadir görülen harika kullanışlılığı sayesinde, ilk hamle avantajı var. Zamanla daha fazla insan tarafından benimsendikçe geçen senede yaptıklarını yapmaya istikrarla devam edeceğini, hatta daha da yukarılara tırmanacağını düşünüyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment