Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee: Bitcoin Temmuz’da 15 Bin Dolar Olacak

Kripto para piyasasının artık fenomen isimlerinden birisi haline gelen John McAfee, piyasalara ilişkin bir tahminde daha bulundu. McAfee’ye göre Temmuz ayında, büyük bir kripto para rallisi olacak.

Kendi adıyla da bilinen önemli bir anti virüs yazılımının kurucusu da olan ancak artık kripto para piyasaları ile yaptığı enteresan tahminlerle adeta sektörün falcısına dönüşen başarılı bilgisayarcı, attığı tweette, kripto para piyasalarına yönelik olumlu mesajlar verdi.

McAfee, Temmuz ayında Bitcoin’in 15 bin dolar olacağını iddia ederken; Bitcoin’in şu anki düşüş trendini kıracağına inandığını belirtti. Bitcoin, şu sıralar 7 bin 500 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

McAfee, attığı tweette şunları söyledi:

”Kısa vadede fiyat tahminlerim: 12 Haziran’dan önce piyasanın durumu tersine çevireceğini ve düşüş trendini kırıp yükselişe başlayacağımızı düşünüyorum. Ondan sonra da yaptığım tahminler tutmaya başlayacaktır. Algoritmalarım beni yanıltmazlar. Ayrıca Docademic için de büyük bir yükseliş bekliyorum.”

McAfee, ayrıca Golem’in fiyatının 0.49 dolarlardan 5 dolarlara iki ay gibi bir süre içinde çıkacağını iddia ederken; sektördeki işlem hacmine göre 238. sırada bulunan Docademic için de 0.1 dolarlardan 0.73 dolarlara çıkacak iddiasında bulundu. McAfee aynı zamanda 648. sırada bulunan Bezop isimli kripto paranın da şu anki değeri olan 0.1 dolarlardan Temmuz ortasında 0.52 dolar olacağını iddia etti.

https://twitter.com/officialmcafee/status/999799810185146368/photo/1

Docademic için bir de tweet atan McAfee, ‘görüyorsunuz anlatmaya gerek yok, işte yüzlerce kelime yerine geçen bir resim’ diyerek; koinin 9 gün içinde yakaladığı yüzde 114’lük yükselişe dikkat çekti.

Yaptığı her tahmin adeta olay olan ve birçok kişi tarafından olumlu olumsuz tartışılan McAfee, genelde haklı çıktığını iddia etse de, gerçekten ağır çuvalladığı bazı durumların da olduğu aşikar. Ancak yine de böylesi bir figürün piyasada var olması; yatırımcılar, medya mensupları ve sektörün diğer paydaşları için eğlenceli bir durum olarak görülüyor.

McAfee’den Cryptosecure’a Özür

McAfee’nin yanıldığı durumlardan bir tanesi de Cryptosecure ile ilgili olan durumdu. Firmanın ihtarname aldığı yönünde çıkan iddiaların ardından Twitter’dan esip gürleyen McAfee, proje ile tüm ilgisini kestiğini ve artık bir daha Cryptosecure ile ilgilenmeyeceğini belirtmişti.

Ancak McAfee, geçtiğimiz gün bir tweet atarken, yanlış haberlerin ardından eleştirdiği firmadan özür dilediğini duyurdu. McAfee, özür için şu ifadeleri kullandı:

”Cryptosecure’da son durum: Çıkan haberler yanlışmış. Firma, herhangi bir ihtarname veya uygulamayı durdurma kararı almamış. Bu yüzden firmadan özür diliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment