Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto Olduğunu İddia Eden Wright’tan Ruanda’ya: “Sizin Ülkenizden Daha Fazla Paraya Sahibim”

WRIGHT: ‘Dürüst Olmak Gerekirse’, Sizden Daha Zenginim

Başkent Kigali’deki Transform Africa Summit 2018’de konuşan Wright, blockchain teknolojisi kullanarak Afrikayı değiştirebileceği hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Bu iddialar yaptığı sunumun ‘‘Bitcoin Cash: Afrika için olan Blockchain & Kripto Para Birimi’‘ isimli bir kısmından alındı.

Bitcoin’in gerçek kurucusu ‘Satoshi Nakamoto’ olduğunu iddia etmesi ve Bitcoin Cash’in Bitcoin’e göre daha üstün olduğunu iddia ettiği açıklamalarla kripto para dünyasında gayet kötü bir ün kazanmış olan Wright, şu sıralar popülerliğini kaybetmiş olsa da kripto para dünyası için önemli bir isim.

Avustralyalı iş adamı Kigali’de de aynı alışkanlığına devam etti.

Kendisini blockchain ödeme ağı Stellar ile kıyaslayan Wright, seyircilere şunları ifade etti:

”Olay şu ki siz serbest ticaret geliştirip buna izin verebilir ve ülkenizin daha fazlası olabilmesi için bunu yapabilirsiniz veya bekleyip paranızı başka bir sürü insana da verebilirsiniz.”

Bu açıklamasının hemen ardından bombayı bıraktı ve şunları söyledi:

”Ve bunu gayet dürüst bir şekilde söyleyeceğim çünkü sizin ülkenizden daha fazla paraya sahibim.”

 

Wright: 20-30 Yıl Boyunca Afrika’da Kalmaya Niyetliyim

10 Mayısta gerçekleşen konferans sonrası Craig Wright’ın açıklaması hakkında sosyal medyadaki tepkiler hala devam etmekte. Twitter analisti Dennis Parker gönderdiği bu tweetin altında Wright’ı şu şekilde tanımlıyor: ”dolandırıcı, palavracı, ruh hastası ve sahte Satoshi.”

Dennis’in tepkisinden etkilenmemiş gözüken Wright yine de izleyicileri kendi sezgisine inandırmaya çalıştı.

Kişisel serveti ile yaptığı açıklamalardan hemen önce Wright şunları dile getirdi:

”Uzun dönem boyunca burada olmayı planlıyorum ve tahmini olarak yirmi, otuz yıl boyunca burada kalıp bu sürecin sonunda – ne söylediğiniz umurumda değil – sizin kullanacağınız çözümler üretmiş olacağım.”

Nisan ayında Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin başka bir konferans esnasında halka açık bir şekilde  Wright’ı iyi bir şekilde paylamış ve kendisine ”dolandırıcı” deyip mevcut konferansta ”neden konuşmaya izni var” diye sitemde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment