Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee: Haydi Bu Köleliğe Son Verelim

Kripto para camiasının artık efsane isimleri arasına girmeyi başaran John McAfee, bugün yine efsane statüsünü kazandığı Twitter üzerinden takipçilerine seslendi. McAfee, takipçilerinin kendilerini bu köle düzeninden kurtarmalarını isterken, gücü elinde tutan insanlardan artık kendimizi koparmamız gerekiyor, dedi. 

Bugün resmi twitter hesabında da paylaştığı üzere  Para Birimi Bağımsızlık Deklarasyonu isminde bir bildiriyi imzalayan McAfee, ardından bu tweetleri attı. Deklarasyon, bunca yıldır gücü elinde tutan kişilerin yaptıklarının hesaplarını vermediklerini belirtip bu konuda hassasiyet ve şeffaflık talep ediyor.

McAfee, öncelikle köleliğin ne kadar kötü bir şey olduğundan bahsetti ve şiddeti doğuran önemli etmenlerden birinin de kölelik olduğunu iddia etti. Ardından köleliğin kaldırıldığı yönündeki şeyleri ‘safsata’ olarak nitelendiren ünlü sima; köleliğin günümüzde de gayet olduğunu,  sadece şekil değiştirdiğini ve modernize edildiğini belirtti.

İnsanların ‘gönüllü’ olarak çalıştığını ve bunun kölelik olduğunu savunan McAfee, aynı zamanda da birisi için ortalama 50 hafta çalışan bir insanın sadece karnını doyurabilecek para kazandığını ve bunun adaletsizlik olduğunu vurguladı. Bu durumun rezil bir şey olduğunu ve bu insanların hayatlarına bir şey katmaya vakitlerinin dahi olmadığını aktaran McAfee, daha sonra bu düzenin değişmesi için çağrıda bulundu.

Hali hazırdaki güç dengelerinin, parayı elinde tutan ve insanları köle gibi çalıştıran kimselerin düzeninin elbet bir gün bozulacağına inandığını belirten McAfee, buna aracı olabilecek iki şeyin kripto para ve Blockchain olduğunu da belirtti.

Daha sonra takipçilerine yaşamlarının kontrollerini ellerine almaları gerektiğini öğütleyen McAfee, katılımcılara hayatlarını değiştirmeleri çağrısında bulundu ve bu konuda kendisine destek vermelerini, takipçilerinden talep etti. Herkesin bu deklarasyonu imzalamasını isteyen McAfee, takipçilerine bu deklarasyonun hayatlarında okuyabilecekleri en ciddi şey olduğunu söyledi.

Twitter’da McAfee’nin bu hamlesi yine sıra dışı olarak yorumlanırken, birçok kullanıcı fikirlerini belirtmekten geri durmadı. Örneğin, bir Twitter kullanıcısı Blockchain Jedi takma adını kullanarak, McAfee’ye mention attı ve şunu yazdı:

”Gerçekten ya deli ya da dahisin. Bunun ortası yok. Bana benziyorsun. En azından bana aksettirilen şey bu.”

Bir başka Twitter kullanıcısı James McCarty ise şu ifadeleri kullandı:

”Sayın McAfee, dediklerinize katılıyorum fakat burada esas sorun o kadar fazla ‘köle’ var ki, bir çıkış yolu bulmakta zorlanıyoruz. Kripto para bu konuda bir çözüm olabilir mi evet, ancak insanlar şu anda tam anlamıyla buna güvenmiş değiller. İnsanların bunu anlaması kolay da değil ve tam da bu yüzden onlara bunu anlatmalıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Aydın Sarak
    Posted 27 Mayıs 2018 - 18:05 18:05

    Bence Sayın McAfee haklı, para insanın enerjisidir, enerjilerimizi global ortamda birleştirebilirsek yüzde yüz kölelikten kurtulamasak bile dünyada halen geçerlili olan para sisteminin üstümüzdeki baskısını azaltabilir hatta kurtulabiliriz.

Leave a comment