Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Üç Kat Değerlenen Mdex (MDX) Nedir?

Hafta bazında %186 yükselen Mdex (MDX), 10,11 dolara çıkarak ATH görmeyi başardı. Peki Mdex ve MDX token nedir?

Mdex (MDX) fiyatı, haftalık grafikte %186 yükseldi ve 22 Şubat’ta 10,11 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. MDX tokenın iki hafta içerisindeki artış oranı ise %239 olarak gerçekleşti. 

MDX token, 1.2 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak piyasa değeri sıralamasında 63. sıraya yerleşti. MDX, 24 saatlik zaman diliminde 859 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

mdex-mdx
Kaynak

Mdex ve MDX token nedir?

Çin’de kurulan Mdex, otomatik piyasa yapıcı (AMM) algoritmasıyla çalışan, merkeziyetsiz bir borsadır. Borsa, Huobi Eco Chain ve Ethereum temelli bir DEX modeli kullanır. Mdex; Ethereum ekosisteminin sunduğu verimlilik ve çeşitlilikten yararlanırken Huobi Eco Chain’in düşük işlem ücretlerinden faydalanır. Platform, dual mining özelliği sayesinde iki tokenın madenciliğinin aynı anda yapılmasını sağlamaktadır.

Mdex; DEX, IMO/ICO ve DAO bileşenlerini Huobi Eco Chain ve Ethereum üzerinde birleştirerek yeni bir platform yaratmak istiyor. Bu platform ile daha güvenli bir ekosistem yaratılması ve getiri oranının yükseltilmesi hedefleniyor.

Mdex ekosisteminin tokenı MDX, ağ içi finansal operasyonlarda kullanıldığı gibi platformda ödül olarak da verilmektedir. Bunların yanı sıra, oy verme gibi topluluk temelli işlemlerde de MDX token kullanılmaktadır. MDX’in toplam arzı 1 milyar olarak belirtilirken bu arzın %10’u Mdex geliştiricileri için ayrılmıştır. Dolaşımdaki mevcut arz, yaklaşık 124 milyondur. MDX tokenın listelendiği borsalar arasında Huobi, LBank, MXC, Gate.io bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!