Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SEC Görüşmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ripple ve SEC temsilcileri, Aralık 2020’de açılan XRP davası sebebiyle 22 Şubat günü bir araya gelecekler. Taraftar ne zaman, ne şekilde buluşacak ve görüşme sırasında neler konuşulacak?

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, 22 Aralık günü Ripple aleyhinde dava açtı. New York Güney Bölge Savcılığının ilgilendiği davada, ilk görüşmenin 22 Şubat tarihinde yapılacağı açıklandı.

Ripple ve SEC görüşmesinin detayları

Davayla Hakim Analisa Torres ilgileniyor. 29 Aralık 2020 tarihli mahkeme belgelerine göre taraflar, 22 Şubat günü Türkiye saati ile 18:00’de bir araya gelecekler.

Daha önce ikili iletişim kuran tarafların, hakimle bir araya gelmesi bir ilk niteliği taşıyacak. Görüşme, telefon aracılığıyla yapılacak. Detayların kamuyla ne zaman paylaşılacağı, bilinmiyor.

ripple-sec-dava-torres
Kaynak belge

Konferans formatında yapılacak olan bu görüşme; ön duruşma adı altında yürütülecek. Dolayısıyla Ripple ve SEC davasında kimin haklı; kimin haksız olduğuna dair bir karar alınması beklenmiyor.

Konferansın başlıca amacı, Ripple ve SEC arasında yapılan görüşmeleri ve davanın genel durumunu değerlendirmek. Taraflar, bunun ötesinde, 16 Ağustos 2021 tarihinden önce uzlaşmaya varma ihtimali olup olmadığını görüşecekler. Bu ön duruşma, davanın sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için düzenleniyor.

Hakim Torres, taraflardan toplantıdan bir hafta önce kendisine bir rapor sunmalarını istemişti. Ripple ve SEC bunun için 15 Şubat 2021 günü ortak bir belge hazırlamış, henüz uzlaşmaya varamadıklarını ifade etmişti.

XRP fiyatı yükseliş gösterdi

CoinGecko verilerine göre XRP fiyatı 24 saat içerisinde 0,53 dolardan 0,63 dolara kadar yükseldi. Daha sonra 0,60 doların altına düşen XRP’nin “neden yükseldiği” sorusuna doğrudan verilebilecek bir yanıt bulunmuyor.

Ripple, 2 Kasım 2020 tarihinde Wyoming eyaletinde “Ripple Markets WY LLC” ismiyle şirket kaydı yaptırdı. Wyoming Senatosunun blockchain komitesinde yer alan Caitlin Long, Ripple için destekleyici bir hoş geldin mesajı paylaştı.

ripple-wyoming-eyalet-abd

Bu haberin 21 Şubat günü duyulması ve Ripple’ın 22 Şubat’ta SEC ile görüşeceğinin bilinmesi, XRP pazarını harekete geçirdi. Türkiye’de ‘XRP’ kelimesi için yapılan Google aramaları, son günlerde hızla çoğaldı.

google-trends-xrp-ripple

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!