Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Takip Edilesi 5 Altcoin Haberi (22-28 Şubat)

Bugün, şubat ayının son haftasına giriş yaptık. Her hafta olduğu gibi, bu hafta da takip edilebilecek onlarca farklı altcoin haberi var. Bunlardan beş tanesini sizler için derledik.

22-28 Şubat haftası için üstünde durduğumuz beş altcoin sırasıyla Ethereum, IOTA, Filecoin, Polkastarter ve Litentry oldu. Bu haberlerden bazıları o altcoin projesinin geleceği ile, bazıları ortaya çıkabilecek yeni projeler ile bazılarıysa o projede yapılan güncel çalışmalar ile ilgili.

Yazı boyunca her bir altcoinin haftayı hangi fiyattan açtığı*, bu hafta ne gibi bir habere tanıklık edeceği ve bu haberin neden takip edilesi olduğu sıralanacak.

Bu hafta takip edilecek 5 altcoin

Ethereum (ETH)

  • Haftanın açılış fiyatı: 1.868 dolar

  • Bu haftaki haber: Ethereum Cat Herders, 26 Şubat günü Türkiye saati ile 17:00’de EIP-1559 tasarısının tartışılacağı bir etkinlik düzenleyecek. Ethereum Foundation’dan Hudson Jameson’ın yöneteceği panele geliştiriciler ve madenciler katılacak.


  • Neden takip edilesi: Ethereum geliştiricileri, EIP-1559 ile ilgili şu ana dek ne gibi çalışmalar yapıldığını ve gelecekte ne gibi testler düzenleneceğini anlatacaklar. Onlarla bir araya gelen Ethereum madencileri, EIP-1559’a dair sorularını ve endişelerini dile getirecekler.

IOTA (MIOTA)

  • Haftanın açılış fiyatı: 1,33 dolar

  • Bu haftaki haber: IOTA, Dell ve Intel üçlüsü 24 Şubat günü öğlen saatlerinde ortak bir webinar düzenleyecek.


  • Neden takip edilesi: Halka açık olacak webinarda Alvarium Projesi‘nin tanıtımı yapılacak. Proje, günlük hayatımızda kullandığımız veri ve bilgilerin güvenilirliğini teyit etmek için geliştirildi. IOTA’nın örneğine göre bu gibi sistemlerin gelişmesi; hangi Covid-19 aşısının hangi şirketten tedarik edildiği, dünyanın hangi bölgesinde tam olarak kaç kişiye aşı yapıldığı gibi bilgileri kontrol etmeyi kolaylaştırabilir.

Filecoin (FIL)

  • Haftanın açılış fiyatı: 42,51 dolar

  • Bu haftaki haber: Kripto para borsası Crypto.com, 23 Şubat günü Filecoin (FIL) için bir kampanya düzenleyecek.


  • Neden takip edilesi: Borsa, kendi tokenı olan CRO kullanıcıları için 250.000 dolarlık bir kampanya düzenliyor. 23 Şubat’ta başlayacak ve 24 saat devam edecek kampanyada, kısıtlı sayıda kullanıcıya indirimli fiyattan FIL satılacak. Kullanıcılar kampanya sonrası FIL/USDT ve FIL/CRO pariteleri ile işlem yapmaya başlayabilecek.

Polkastarter (POLS)

  • Haftanın açılış fiyatı: 5,16 dolar

  • Bu haftaki haber: Polkastarter sadece bir hafta içerisinde beş yeni kripto para projesine ev sahipliği yapacak.


  • Neden takip edilesi: Bu haber, Polkastarter’ın kendi tokenı olan POLS’u doğrudan etkilemiyor. Fakat Polkastarter kullanıcıları hafta boyunca beş farklı IDO’ya (ilk merkeziyetsiz borsa arzı) katılım sağlayabilecek. 22 Şubat’ta SuperFarm, 23 Şubat’ta Public Mint**, 24 Şubat’ta Polkamarkets, 25 Şubat’ta Fractal, 26 Şubat’ta Unido için IDO düzenlenecek.

Litentry (LIT)

  • Haftanın açılış fiyatı: 10,24 dolar

  • Bu haftaki haber: Binance ile ortak bir etkinlik düzenleyen Litentry, 22 Şubat günü saat 20:00’de Türkiye’deki takipçileriyle bir araya gelecek.


  • Neden takip edilesi: Türkiye’deki Litentry takipçileri, akşam saatinde Telegram’dan düzenlenecen “Bana İstediğini Sor (AMA)” etkinliğine katılabilecek. Binance Türkiye ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, katılımcılara toplamda 2.000 dolar ödül dağıtılacak.


*Haftanın açılış fiyatı olarak, 22 Şubat 2021 TSİ 08:00’deki fiyatlar baz alınmıştır. Fiyatlar CoinGecko’dan çekilmiştir.

**Güncelleme: Public Mint, 23 Şubat 15:23 tarihli duyurusunda IDO’yu ertelediğini açıkladı. Yeni tarih, projenin sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!