Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mehmet Aydın: 10 Milyonluk Bitcoin ve Altcoin Hacmim Vardı

Brezilya’dan sınır dışı edilip İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın, Localbitcoin gibi kripto para alım-satım platformları aracılığıyla Bitcoin ve altcoin ticareti yaptığını ve 10 milyon dolar değerinde işlem hacmi olduğunu söyledi.

Havalimanında gözaltına alındıktan sonra İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen, ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen Aydın’ın ifadesinin detayları paylaşıldı.

Paraguay’da ve Türkiye’de madencilik

  • Aydın; bir Uruguay vatandaşından bilgi aldıktan sonra Paraguay’da içinde 800-900 adet maden cihazı bulunan bir depo kurup, 3 milyon dolar para ödedi.

  • Türkiye’de de benzer bir faaliyette bulunmak için Hakkı Cangül adlı bir Çiftlikbank üyesine 11.6 milyon lira para verdi. Paraya, MASAK tarafından bloke kondu. Ardından şirket hesabından 6.5 milyon lira gönderip, kalan parayı elden nakit olarak verdi. Cangül’ün aldığı 928 adet Bitcoin madenciliği cihazı Akhisar’daki tavuk çiftliğine kondu.

  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerininden, Bitcoin madenciliğinin Türkiye’de yasal bir altyapısının olmadığını öğrenen Aydın, Akhisar’daki cihazları Paraguay’a sevk etti.

  • Uruguay’daki tüm mal varlıklarına el konan Aydın, Paraguay’daki cihazlarının Osman Naim Kaya ile ismini hatırlamadığı Uruguay vatandaşı tarafından alınmış olduğunu düşünüyor.

10 milyon dolarlık işlem hacmi

  • Aydın’ın Uruguay’dan çıkıp Brezilya’da geçtiği sırada 50.000 euro ve 3 Bitcoin olmak üzere toplamda 100.000 dolar parası vardı. Aydın, bu parayla yaklaşık 3 yıl boyunca geçindiğini söyledi.

  • Aydın: “Herhangi bir kripto para borsasında bitcoin veya kripto param bulunmamaktadır. Yine soğuk cüzdan diye tabir edilen kripto para taşıyıcım da yoktur. Bütün mal varlığıma da gerek Türkiye’de gerekse Uruguay’da el konuldu.”

  • Localbitcoin gibi platformların ismini veren Aydın, buralarda Bitcoin ve altcoin ticareti yaptığını ve “10 milyon dolarlık işlem hacmi” olduğunu söyledi.

  • Aydın, “Paraguay’daki bahsettiğim Bitcoin üretim tesisinin ödemelerini ve bitcoin üretim cihazları alımını bu borsalarda bulunan bitcoin ve altcoinlerle yaptım. Yurt dışında bulunduğum süre içerisinde hayatımı idame ettirmek için borsalarda bulunan bitcoin ve altcoinlerimi dolar veya avroya çevirerek harcamalarımı yaptım. Bu bahsettiğim hususlar hakkımda henüz kırmızı bültenle arama yokken Türkiye’de faaliyetlerime devam ederken olmuştur. Hakkımda kırmızı bülten kararı çıktığında 3 Bitcoinim ve 50.000 eurom vardı.” dedi.
Görsel: Arif Hüdaverdi Yaman/Anadolu Ajansı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!