Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa: Kripto İşlemleri Milyar Dolar Barajını Altı Ayda Aştı

Visa, çarşamba günü yaptığı açıklamada kripto paralar ile bağlantılı Visa kartları ile yılın ilk yarısı boyunca yapılan işlemlerinin toplam değerinin 1 milyar dolar barajını aştığını duyurdu.

Visa tarafından yapılan açıklamaya göre global çaptaki kripto para kullanıcıları, Visa kartları ile 6 ay içerisinde milyar dolarlık mal ve hizmet satın aldı. Kripto işlemleriyle ilgili net bir istatistik verilmedi.

Visa CFO’su Vasant Prabhu, “Regüle edilmiş borsalardan (Visa) ağıyla kripto para almaya çalışan insanların epey büyük bir hacim oluşturduğunu görüyoruz. Bizim görebildiğimiz kadarıyla, bu trend devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Milyonlarca noktaya dijital para desteği

  • Business Insider’ın aktarımına göre Visa, müşterilerin dijital paralarını harcayıp dönüştürebilmesi için 50’den fazla kripto para şirketi ile ortaklık kuruyor. Bu sayede dünya genelindeki 70 milyon işletmede kripto para kullanımının kolaylaşması bekleniyor.

  • Visa’nın kripto para müdürü Cuy Sheffield, “Kriptoyu anlamayan milyonlarca işletme sahibi olduğunu” fakat bu varlıkların Visa’nın kartları sayesinde bu noktalarda dahi kullanılabileceğini açıkladı.

  • Sheffield, bu işletme sahiplerinin “hiçbir şeyi değiştirmek zorunda kalmayacağını” söyleyerek (İşletme sahibinin açısından), bu işlemin diğer Visa işlemlerinden hiçbir farkı olmayacak. Ama işin arka tarafında, aslında kripto varlıklar anlık olarak itibari paraya dönüştürülüyor olacak.” dedi.

Visa, bu yıl Crypto.com iş birliğiyle yaptığı bir işlemin mutabakatını, Ethereum ağı üzerinden USD Coin ile sağlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!