Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs’ten Yatırımcılara Özel “Psikoloji Yönetimi” Tavsiyeleri

CoinShares CSO’su Meltem Demiörs, Bitcoin (BTC) fiyatının gün içerisinde 1.000 dolar yükselip düştüğü şu günlerde yatırımcılara oldukça önemli tavsiyelerde bulundu. Direkt olarak böyle zamanlarda psikoloji yönetimi odaklı tavsiyelerde bulunan Demirörs, tecrübelerini yatırımcılarla paylaştı.

Demirörs’ün altın değerinde tavsiyeleri 

Peki kripto para sektörünün ünlü isimlerinden Demirörs’ün yatırımcılara verdiği tavsiyeleri arasında neler yer alıyor?

  • Yatırım kararlarınızı, ne yatırımı yaptığınız ve neden bunu seçtiğinizi kağıda dökün.

Demirörs yatırımcıların bu konuda “neden yatırım yapıyorum?”, “gelir beklentim ne ve bunlar gerçekçi mi?”, “bu yatırımı ne kadar süre elimde tutmayı hedefliyorum?” ve “buna ne kadar fon ayırıyorum?” gibi sorularla yukarıdaki tavsiyenin uygulanabileceğini belirtti. Yatırımcılar bu soruların ve soruların cevaplarını kağıda dökerek daha sonra bunlardan önemli dersler çıkartabilirler.

  • Yatırımlarınızı düzenli olarak tekrar gözden geçirip bununla ilgili değişen düşüncelerinizi not alın.

Tecrübeli CSO, bu noktada da ilk atılan adımdan sonra nelerin doğru veya yanlış yapıldığının kağıda dökülmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrılan yatırım miktarının doğru olup olmadığı veya bu yatırımın sizi nasıl etkilediği gibi soruların cevapları, yatırımcılar için önemli ipuçları taşıyabilir.

  • Elle tutulur veri elde edip bunları değerlendirin.

Demirörs’e göre bütün bu yazılanlar yatırımcılara gerçek veri olarak geri dönebilir. Bunun devamında ise süre, risk, farklı varlık sınıfları arasındaki fon dağılımı ve harcanan çaba ile sermaye kolaylıkla değerlendirilebilir.

Bu adımın son aşamasında ise bundan sonraki dönemde neleri  farklı yapmak istediğinizi veya yukarıdaki sorulardan aldığınız cevapların size neler hissettirdiğini kağıda döküp süreci tamamlayabilirsiniz.

Yatırım “becerisi” de geliştirilebilir 

Sadece kripto para sektörünün değil aynı zamanda geleneksel finans sektörünün de tanınan simalarından Demirörs, zamanla bu sürecin hızlanacağını belirtti. Demirörs şu an için bütün düşüncelerini yazmak için 2 dakikanın yeterli olduğunu vurguladı.

Yatırım yapmanın da aynı diğer beceriler gibi geliştirilebildiğini savunan Demirörs, takip, değerlendirme ve geliştirme ile bunların bir adım öteye götürülebileceğini ifade etti. Ünlü isim son olarak geçmişteki hatalar yüzünden yatırım yapmaktan kaçınanları da kendilerini bu konuda geliştirmeye ve daha iyi olmaya davaet etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!