Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsasına 700 Milyon XRP Gönderildi

Kripto para işlemlerini takip eden Whale Alert adlı Twitter botu, 10 Aralık günü sabaha karşı toplamda 402 milyon dolarlık XRP işlemi yapıldığını açıkladı. Kime ait olduğu ‘bilinmeyen’ bir cüzdandan  yaklaşık 700 milyon XRP çıktı ve bu coinlerin istikameti Bithumb oldu. Peki piyasada aniden paniğe yol açan bu işlemin gizemi ne?

Ripple tarafından geliştirilen XRP, aralık ayının başından beri gerek fiyat hareketleri gerek yaklaşmakta olan Spark airdrop’u nedeniyle en popüler coinlerden biri oldu. XRP kullanıcıları 12 Aralık’ta düzenlenecek olan bakiye kontrolüne hazırlanırken borsaların yaptığı XRP işlemlerinde de ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

700 milyon XRP gönderildi

Whale Alert verilerine göre bugün sabaha karşı bilinmeyen tek bir cüzdandan Bithumb’a üç farklı kez para transferi yapıldı. 3 Haziran 2020 tarihinde açılan ve bugüne kadar en son Ağustos 2020’de kullanılmış olan bu cüzdan; söz konusu üç işlemle birlikte kripto para borsasına neredeyse 700 milyon adet XRP aktardı.

Birinci işlemde 300 milyon, ikinci işlemde 200 milyon, üçüncü işlemde ise 199 milyondan biraz fazla coin gönderildi. Bu işlemlerden birincisi Türkiye saati ile 05:00’te, ikincisi 05:02’de, üçüncüsü ise 05:06’da gerçekleşti. Bunların dolar bazındaki karşılığı 402 milyon dolar.

Borsalar harekete geçmeye başladı

Art arda yapılan bu devasa işlemler bazı kripto para takipçilerini şaşkına çevirdi. Buna benzer bir tablo 5 Aralık tarihinde, Huobi’ye 450 milyon adet XRP gönderildiğinde de ortaya çıktı. Fakat yapılan bu işlemlerin alım-satım ile herhangi bir ilgisi olmayabilir.

Flare Network adlı yeni kripto para projesi ilerleyen aylarda XRP sahipleri için airdrop düzenleyip insanlara Spark token dağıtacak. Bu airdrop’u destekleyen kripto para borsaları, bu tokenı kimlerin alacağına karar verebilmek için 12 Aralık tarihinde bir bakiye kontrolü yapacak. Bithumb’ın Flare Network’ü destekleyen borsalar arasında yer aldığı biliniyor.

Kripto para borsalarında yakın zamanda görülen bu hareketlilik Spark token için düzenlenecek airdrop ile açıklanıyor. Kripto para takipçileri birbirlerine bu gibi devasa işlemlerin dump amacıyla yapılmadığı mesajını veriyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!