Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs’ten Bitcoin Yorumu: ‘Zamanla Büyüyecek’

Dijital varlık yönetimi yapan CoinShares’in CSO’su Meltem Demirörs, geçtiğimiz gün CNBC’nin Fast Money adlı programına katıldı ve Bitcoin hakkında bazı yorumlarda bulundu.

‘Zaman Lazım’

Bitcoin‘in ve Blockchain teknolojisini İnternet’in 1990’lı yıllardaki haline benzeten pek çok insan var. Bu kişiler Bitcoin ve Blockchain gibi teknolojilerin aslında devrim niteliğinde olduğunu ancak etkilerini tam anlamıyla göstermeleri için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını düşünüyorlar.

Bitcoin ve Blockchain gibi teknolojilerin de tıpkı İnternet gibi zaman içerisinde büyüyeceğini ve tüm dünyaya yayılacağını düşünen isimler arasında Türkiye’de yetişmiş Meltem Demirörs de bulunuyor. CNBC’nin Fast Money programına konuk olan Demirörs, Bitcoin’in zaman içerisinde büyüyeceğine inanıyor:

“Eğer Amazon’a bakacak olursak Amazon’un zirveyi gördükten sonra yeniden toparlanmasının dokuz yıl sürdüğünü görürüz. Intel’e baktığımızda bunun 15, Microsoft’ta 17 sene sürdüğünü görüyoruz. Paradigmayı kaydıran yeni teknolojileri anlamak için çok uzun zaman gerekiyor.”

Demirörs’e göre Bitcoin’i değerlendirmek için kullandığımız ölçütte de belli başlı hatalar var. İnsanlar kripto para piyasasını değerlendirdiklerinde çoğunlukla fiyatı baz alıyorlar ve Demirörs’e göre bir şeyin fiyatı, o şeyle ilgili her zaman en doğru bilgiyi vermeyebilir. Bu konu hakkında konuşan Demirörs şunları söyledi:

“Şu anda çoğu kripto para için fiyat ölçütünü kullanıyoruz ve fiyat o kadar kusurlu bir ölçüt ki. Bir şeyin gerçekten kullanıldığını nasıl anlarız? Kripto para (piyasasındaki) asıl sorun şu anda bu.”

Demirörs zaman içerisinde kurumsal yatırımcıların işin içine girmesiyle birlikte kripto para piyasasının ciddi ölçüde büyüyeceğine ve Bitcoin fiyatının uzun vadede artış göstereceğine inanıyor. Demirörs, bu artışın ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyor olsa da Bitcoin gibi yeni teknolojilerin kısa süre içerisinde aniden büyüme göstermeyeceklerini, bu teknolojilerin büyümesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment