Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin’de Donald Trump Tartışması Bitmiyor: Karar Geri Alındı!

DeFi tabanlı tahmin platformu Polymarket, Donald Trump kararı hakkında geri adım attı.

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasını çalkalayan bir Donald Trump haberi gelmişti. Bu haberde, Solana tabanlı DJT isimli meme coin’in, Donald Trump tarafından doğrudan desteklendiği yer almıştı.

Fakat kısa süre içerisinde bu haberler yalanlandı ve tartışmaların ateşi söndü. DeFi tabanlı tahmin platformu Polymarket, bu konu özelinde başlattığı bahsi “hayır DJT Trump tarafından desteklenmiyor” şeklinde sonuçlandırmıştı.

Polymarket verilerine göre kullanıcılar bu bahse 1 milyon doların üzerinde para yatırmıştı.

Karara itiraz geldi

Polymarket kısa süre önce yaptığı resmi açıklamada, oracle hizmeti UMA tarafından “hayır” olarak işaretlenen bu bahsin hatalı olduğunu duyurdu.

Ekip, bugün açıklanacak “yakın zamanlı bir çözüm” üzerinde çalıştıklarını belirtti.

UMA’nın bu kararı yanlış anladığına inanıyoruz. Pazarın ve fiyatlandırmanın bütünlüğünü korumak çok önemlidir. Beklemede kalın.

Polymarket’in bu geri adımı, DJT fiyatına olumlu bir etki yaratmazken meme coin son 24 saat içerisinde %10 değer kaybetti.

Meme coin gerçekten Trump tarafından mı destekleniyor?

Donald Trump’ın desteklediğine yönelik tartışmalar birçok kripto para analisti tarafından masaya yatırıldı. Popüler blockchain dedektifi ZachXBT’ye göre bu proje, hüküm giymiş bir suçlu olan Martin “Pharma Bro” Shkreli’nin tarafından yaratıldı.

Blockchain analiz platformu Arkham, DJT tokeninin arkasında Shkreli’nin olduğunu ilk ortaya çıkaran ZachXBT’ye 150 bin dolar ödül vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!